Radonjić: Specifičan meč zbog tragedije od prije dvije godine

69 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 20.10.2016. 15:43h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da meč u Istanbulu protiv Galatasaraja nosi dodatnu težinu zbog tragedije i ubistva navijača crveno-bijelih Marka Ivkovića.

"Svjesni smo činjenice da je priprema za ovakav meč uvijek specifična zbog tragedije koja nas je zadesila prije dviije godine i nešto što utiče na utakmice sa njima. Galatasaraj je napravio odličan, vrlo kvalitetan tim, sa čak devet stranaca, imaju iskustvo, veliki napadački potencijal i znamo da nas čeka vrlo težak meč po svim aspektima", rekao je Radonjić za klupski sajt.

On je posebno apostrofirao vrlo težak i gust raspored, pošto će ekipa odigrati pet utakmica u narednih 10 dana.

"Ovakav ritam utakmica je nešto o čemu smo već pričali, nešto sa čime smo se već susreli u borbi za trofeje prošle sezone, ali nismo u prvom mjesecu takmičenja. Imaćemo još ovakvih situacija tokom sezone, ali treba sačekati i vidjeti kako će to da se odrazi na kvalitet igre i rezultate tima".

Kapiten crveno-bijelih Luka Mitrović ističe da je ključ u Istanbulu dobra odbrana, ali i da je Zvezdina prednost timska igra, iako je Galatasaraju prepustio ulogu favorita.

"Galatasaraj je doveo mnogo dobrih igrača, sjajnih individualaca sa 20 poena u rukama i svako može da prelomi meč. Ipak, idemo tamo sa jasnim ciljem, ne zanima nas ko je na drugoj strani, timska igra je naša predost u odnosu na njih i agresivna odbrana koja im ne prija. Uloga favorita je svakako na njima, ali idemo bez bele zastave. Ako odigramo kao što smo igrali u većem dijelu duela sa Darušafakom, imamo itekako šanse", rekao je Mitrović.

Utakmica 2. kola Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde igra se sjutra od 19 sati u dvorani Abdi Ipekči.

Bonus video: