Barani spremni za istorijski meč

"U ovom takmičenju prednost ćemo dati svježim igračima, jer nas očekuju i naporna putovanja i teški mečevi", ističe Pavićević
1 komentar(a)
Košarkaši Mornara, Foto: Vijesti
Košarkaši Mornara, Foto: Vijesti
Ažurirano: 18.10.2016. 18:04h

Košarkaški i sportski ponos Bara je spreman da ispiše još jednu stranicu u svojoj istoriji. Mornar je apsolutno spreman za debi pred svojim navijačima u FIBA Ligi šampiona protiv ekipe Ostendea.

Nakon dobrih partija u ABA ligi, koje su mogle biti nagrađene i boljim bodovnim saldom, u „Topolici” se priprema nova košarkaška fešta. Tim Đorđija Pavićevića sa mnogo nestrpljenja očekuje premijerni duel sa Belgijancima. Iako je po riječima čelnih ljudi kluba ove sezone prioritet ABA liga, visokih ambicija se neće odreći ni u novoformiranom takmičenju.

"Tačno je da smo ovu sezonu usmjerili ka što boljem rezultatu u regionalnom takmičenju, ali to ne znači da nam nije izazov i predstojeća Liga šampiona. Tim prije što ovim premijernim susretom ispisujemo još jednu lijepu stranicu u istoriji našeg kluba. Naravno da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da Bar i Crnu Goru reprezentujemo najbolje što možemo i umijemo u ovom izuzetno jakom takmičenju. Ipak, moramo voditi računa o mnogim stvarima koje se tiču same ekipe. Vrlo je važno podjeliti snagu i minutažu tako da ne opteretimo ključne igrače", kaže trener Mornara Đorđije Đoko Pavićević.

Ostende je po riječima stratega Barana rival za respekt. Ipak, domaći parket, dobro otvaranje meča, i možda određena doza rasterećenosti košarkaša u odnosu na mečeve ABA lige, mogu biti dobitni recept…

"Moramo ući u utakmicu sa takvim pristupom, jer nas do kraja ligaškog dijela takmičenja očekuju teške utakmice, sa određenim timovima koji posjeduju veliki kvalitet. Ostende je svakako tim na tom nivou. Teško je sada govoriti o svim njihovim kvalitetima, ali je važno znati njihove mane. Moraćemo u narednom periodu dobro da skeniramo sve timove u grupi. U ovom takmičenju prednost ćemo dati svježim igračima, jer nas očekuju i naporna putovanja i teški mečevi. Biće ovo lijepa prilika da publika u Baru uživa u nastupu zaista sjajnih timova. I nema sumnje da će „Topolica” ponovo biti ispunjena", zaključio je Pavićević.

Karte za premijeru košarkaša Mornara u FIBA Ligi šampiona se nalaze u prodaji po cijeni od dva eura tribine i tri eura parter. Sjutrašnji meč (srijeda) počinje od 18.30 sati.

Bonus video: