Šćepo zove navijače na spektakl sa Unikahom

“Unikaha je ozbiljna ekipa, koja igra fenomenalnu košarku i koja, po sastavu, zaslužuje Evroligu. Igraće se vrhunska košarka, takav tim zaslužuje punu dvoranu, a mi podršku navijača”, rekao je , trener Budućnost Volija Vlado Šćepanović
124 pregleda 4 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Aba-liga.com
Vlado Šćepanović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 18.10.2016. 11:33h

Da se Evroliga nije promijenila i skratila na samo 16 klubova, Unikaha sigurno ne bi došla u Podgoricu, već bi nastavila da nastupa u najjačem takmičenju, kao prethodnih 15 godina.

U konkurenciji Reala, Barselone i Laboral Kuće, tim iz Malage, ipak, nije imao šansi da se nađe u uskom krugu evropske elite, ali košarkaška revolucija nije umanjila kvalitet.

Budućnost Voli sjutra od 18 i 45, u drugom kolu grupe C Evrokupa, dočekuje ekipu punu klase, sjajnih pojedinaca...

“Unikaha je ozbiljna ekipa, koja igra fenomenalnu košarku i koja, po sastavu, zaslužuje Evroligu. Igraće se vrhunska košarka, takav tim zaslužuje punu dvoranu, a mi podršku navijača”, rekao je , trener Budućnost Volija Vlado Šćepanović.

Budućnost je na startu Evrokupa igrala sa drugim španskim predstavnikom i izgubila od Mursije u tijesnoj završnici.

“I Unikaha je klasični predstavnik španske košarke, koja je ispred ostalih u Evropi. To je igra sa mnogo trčanja i tranzicije, te mnogo slobode, što ne odgovara ekipama sa naših prostora, koji vole kontrolisanu košarku i jaku odbranu. Takav stil protiv španskih ekipa često ne može da se sprovede”, ističe Šćepanović.

Kako, onda, Budućnost da traži iznenađenje...

“Moramo da im pariramo u trčanju, ali nikako da uđemo u njihov ritam. Moramo da ih svedemo na pozicionu igru, pet na pet. Zapravo, borba svih 40 minuta, to je jedini recept”, kaže Šćepanović.

Unikaha će u “Morači” igrati bez povrijeđenog Nemanje Nedovića, koji na startu sezone igra u sjajnoj formi.

Mnogo, međutim, aduta imaju gosti - četvoricu Amerikanaca Lafajeta, Bruksa, Foga i Smita, opasnog Poljaka Vaščinskog, Srbina Muslija...

Ima i Budućnost mnogo toga da pokaže, posebno ako se oporave Sead Šehović (zadnja loža) i Šon Džejms (leđa), koji su pod znakom pitanja.

“Vidjećemo pred utakmicu u kakvom su stanju, a bez njih dvojice pitanje je koliko sa defanzivne strane možemo da odgovorimo Unikahi. Naša obaveza je, međutim, da damo sve od sebe i to ćemo uraditi, a vidjećemo za šta će biti dovoljno”, naglasio je Šćepanović.

Bonus video: