Vučević - Dejvis: Kakav bi to tandem bio

Poznati košarkaški novinar Zek Lav u analizi za ESPN piše da Orlando ne želi da se odrekne Vučevića, ali da „je teško vidjeti da visoki momci mogu da dobiju dovoljno minuta“, kao i da su „pokušaji da na parketu istovremeno budu Vučević i Bijombo prošli onako kako se moglo i očekivati“
1 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.10.2016. 15:46h

Nikola Vučević nije sinoć igrao za Orlando protiv Atlante u kontrolnom meču, a američki mediji, stidljivo, su pomenuli mogućnost da tim sa Floride u pokuša da „trejduje“ našeg asa.

Ta priča pominjala se odmah nakon drafta, i angažovanja Serža Ibake i Bizmaka Bijomba, ali ozbiljnih klupskih poteza nije bilo.

Slabi rezultati Orlanda u predsezoni (četiri poraza na pet mečeva), uz, kako navode pojedini mediji, očigledan problem da trener Frank Vogel rasporedi minutažu i pronađe sistem u kome ima dovoljno mjesta za Vučevića, Ibaku i Bijomba, ponovo su pokrenuli glasine o mogućem odlasku.

Poznati košarkaški novinar Zek Lav u analizi za ESPN piše da Orlando ne želi da se odrekne Vučevića, ali da „je teško vidjeti da visoki momci mogu da dobiju dovoljno minuta“, kao i da su „pokušaji da na parketu istovremeno budu Vučević i Bijombo prošli onako kako se moglo i očekivati“.

Kao potencijalno zainteresovane timove za Vučevića, ESPN navodi Nju Orleans i Portland.

Čelnici Nju Orleansa odavno žele da Entoniju Dejvisu priključe kvalitetnog centra, jakog ofanzivnog potencijala.

Igranje u tandemu sa jednom od najvećih zvijezda lige i najtalentovanijih igrača kakav je Dejvis, za Vučevića bi, sigurno, bio veliki izazov. A bio bi to i sjajan tandem, bez sumnje...

Portland ima dosta visokih igrača, ali kako piše ESPN, nijedan od njih nije dugoročna opcija za visoke ambicije Blejzersa.

I u analizi na zvaničnom sajtu NBA lige stoji da Vučević mora da računa da će ove sezone igrati manje nego inače, te da će trener Vogel često igrati sa niskom petorkom, u kojoj će prednost imati Ibaka i Bijombo.

Vučević je, inače, više puta ponovio da mu je sjajno u Orlandu, a sredinom septembra u razgovoru za „Vijesti“ je kazao da se njegov status u timu neće promijeniti.

„Dolazak Ibake i Bijomba neće uticati na moju ulogu i minutažu u ekipi. Uprava je napravila dobar potez, jer ćemo imati veću rotaciju za dugu sezonu", kazao je tada Vučević.

Jano je, naravno, da su priče o Vučevićevom trejdu, za sada, samo glasine, te da mediji rade svoj posao, ali – u NBA ligi ništa nije isključeno, što se vidjelo i ovog ljeta, kada je Kevin Durent napustio Oklahomu zbog Golden stejta i želje da osvoji titulu.

Bonus video: