Radonjić: Hrabro ulazimo u Evroligu, možemo da iznenadimo

53 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: KK Crvena zvezda
Dejan Radonjić, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 12.10.2016. 17:45h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da ekipa u pozitivnom ambijentu dočekuje meč sa Darušafakom na startu Evrolige, u novom, kvalitetnijem formatu, ali istakao i da će iskustvo iz prethodnih sezona pomoći crveno-bijelima.

"Počinje novi format sa 16 ekipa, 30 mečeva, istorijski format, a mi smo našli tu mjesto. Ogroman kvalitet je prisutan i visoke ambicije svih timova. Treba biti realan, ali u dobrom ambijentu dočekujemo duel sa Darušafakom zbog prethodnih pobjeda. Ipak, prelazimo na drugi nivo i turski tim je favorit", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Crnogorski trener istice da ekipa iz Istanbula u Beograd dolazi poslije odličnih rezultata iz pripremnog perioda, uz kvalitetan sastav predvođenim odličnim stručnjakom Dejvidom Blatom, ali da crveno-bijeli imaju pravo da se nadaju trijumfu.

"Moramo mnogo toga da uradimo da iznenadimo goste i prevaziđemo sebe. Darušafaka će biti u borbi za odlazak na Fajnal for, napravila je dosta promjena, što najbolje govori dolazak Blata. Znamo kakav nas posao očekuje".

On je dodao da u timu za duel sa Darušafakom neće biti posljednje pojačanje Petar Rakićević.

"Osjeća se pozitivan ambijent, pred nama je veliki meč protiv velikog protivnika. Prošlih sezona smo prošli slične stvari, i ove ostali bez dosta igrača, ali smo radili bez dramaturgije. Nemam dilemu da je iskustvo iz prošle sezone značajan faktor, svjesni smo situacije, ali u ligu ulazimo hrabro".

Prema njegovim riječima novi format Evrolige je iskorak naprijed, ali je trener Zvezde upozorio da postoji tendencija da u njemu igraju samo bogati timovi.

"Generalno je ovo iskorak Evrolige, iako će tek proći kroz filter tokom cijele sezone. Ligaški je sistem, dugo se igra i logično je da će se sve više napredovati", zaključio je Radonjić.

Utakmica između Crvene zvezde i Darušafake igra se sjutra od 21 sat u hali Aleksandar Nikolić.

Bonus video: