Budućnost želi iznenađenje u Mursiji

"Ne idemo sa bijelom zastavom i mi imamo svoje kvalitete i imaćemo šta da pokažemo. Ako nam se ukaže prilika da savladamo ekipu Mursije to ćemo sigurno uraditi", kazao je Nemanja Vranješ
0 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Foto: ABA LIGA
Nemanja Vranješ, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 11.10.2016. 13:09h

Košarkaši Budućnost Volija sjutra počinju nastup u Evrokupu, takmičenje u kojem su dva puta igrali u četvrtfinalu u sezonama 2011/12 i 2012/13. godine.

Tim Vlada Šćepanovića na krilima odličnih igara i pobjeda u ABA ligi u prvom kolu E grupe od 20 sati i 45 minuta gostuje španskoj Mursiji.

Prošlogodišnjem učesniku plej ofa Endesa lige pripada uloga favorita u „Palasio de los Deportes Areni“ ali za Nemanju Vranješa to ne mora ništa da znači.

"Kreće Evrokup, nalazimo se u teškoj grupi sa sjajnim timovima. Na startu nas očekuje teško gostovanje ekipi Mursije, koja igra dobro na svom terenu. Međutim, ne idemo sa bijelom zastavom i mi imamo svoje kvalitete i imaćemo šta da pokažemo. Ako nam se ukaže prilika da savladamo ekipu Mursije to ćemo sigurno uraditi", kazao je Vranješ.

Iza beka Budućnosti je početak sezone iz snova. Statistički u ABA ligi Vranješ je jedan od najboljih igrača “plavih” sa 16.5 poena i tri asistencije po meču.

"Najbitnije je da ekipa pobjeđuje. Podređeni smo kolektivu i rezultat je došao. Što se mene tiče, prija mi u Budućnosti. Sezona je krenula dobro, uklopio sam se, zadvoljan sam partijama. Trudim se da pružim najbolje partije i ispunim ono što se od mene traži", kaže Vranješ.

Budućnost je perfektno otvorila takmičenje u ABA ligi – upisala četiri uzastopna trijumfa, protiv Cedevite, Zadra, Mega Leksa i Krke – zaposjela vrh tabele.

"Iza nas je sjajan start sezone, imajući u vidu koliko smo problema imali sa povrijeđenim igračima, te odsustvom nekoliko nas zbog obaveza u reprezentacijama. I pored toga pokazali da imamo kvalitet na svim pozicijama, ekipa je dobila na samopouzdanju i mislim da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje", zaključio je Vranješ.

Radović: Budućnost dobra, ali uloga favorita pripada nama

Mursija će prvi put u klupskoj istoriji biti učesnik Evrokupa – pa je i interesovanje za prvi meč veliko kaže, nekadašnji košarkaš Budućnosti i reprezntativac Crne Gore Nemanja Radović.

"U gradu, klubu, kao i mi igrači sa nestrpljenjem iščekujemo početak Evrokupa. Hala je tokom domaćeg šampionata stalno puna, pa nema razloga da tako ne bude i sjutra, jer Mursija prvi put igra Evrokup. Gledali smo Budućnost, u ABA ligi su startovali fenomenalno, iako su imali nekoliko povrijeđenih igrača, uspjeli su da se izdignu, i da otvore sezonu na pravi način. Mislim da će biti zanimljiva utakmica sa dosta tempa. Uloga favorita pripada nama igramo na svom terenu gdje imamo prednost"“, kaže Radović.

Da li je povreda stopala prošlost ?

Jeste. Biću u timu protiv Budućnosti. Propustio sam prva dva meča, debitovao sam u prošlom kolu protiv Manrese. Sezona je počela dobro, pobjedili smo Huventud i Manresu, malo je falilo da slavimo i protiv Laboral kuće. Na poluvremenu smo imali 15 poena prednosti, ali nas je neobjašnjiv pad u trećoj dionici koštao poraza. Mi smo prošle godine učestvovali u plej ofu Endesa lige a cilj je da i u ovoj sezoni to ponovimo“, zaključio je Radović.

Bonus video: