Umor je veliki problem, ali se Barani neće predati

0 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Saša Matić
KK Mornar, Foto: Saša Matić
Ažurirano: 09.10.2016. 08:51h

Poslije dva tijesna poraza od Partizana i Cibone, Barani su u petak veče upisali istorijsku pobjedu protiv Karpoš Sokolija. Vremena za osvrt i proslavu istorijske pobjede nema mnogo, jer već danas Barani gostuju slovenačkoj Union Olimpiji.

Trener Barana Đorđije Pavićević nije krio oduševljenje premijernim trijumfom, ali je podvukao, iako nije želio da to zvuči kao alibi, da će meč u Ljubljani biti šesti u 13 dana.

"U 11 dana odigrali smo pet teških utakmica, pa je razumljivo što je protiv Makedonaca bilo oscilacija i padova u igri. Kako smo igrali u odbrani svjedoči i to što smo primili 19 koševa sa linije slobodnih bacanja. Može se reći da nam se vratilo ono što nam se desilo u prva dva duela koja smo izgubili u neizvjesnoj završnici, kroz pad u igri Karpoš Sokolija u trenutku kad su njegovi igrači došli na poen zaostatka. Najteže je dobiti prvu utakmicu, probili smo led i mislim da će nam sada biti lakše da osvajamo bodove. Znali smo da nema mnogo vremena za osvrt na urađeno u ovih prvih četiri-pet kola", ocjena je Pavićevića.

Ljubljana je sljedeća stanica.

"Radi se o veoma kvalitetnom sastavu koji kod kuće teško prepušta bodove. Doduše, liga je veoma izjednačena, ako izuzmemo Crvenu zvezdu koja na početku sezone igra izvanredno, a tu su blizu Budućnost i Cedevita, dok su sve ostale ekipe gotovo izjednačene, pa domaći teren ništa ne znači. Naš najveći problem je umor, ali pokušaćemo, uz respekt rivalu, da odigramo kao potiv Partizana ili još bolje kao protiv Cibone, a ako budemo na tom nivou, ne bi bilo iznenenađenje ukoliko se u Bar vratimo sa bodovima", rekao je pred put za Ljubljanu, trener Barana Đorđije Pavićević.

Utakmica Union Olimpija - Mornar igra se večeras od 19 sati.

Bonus video: