Šćepanović: Trčanjem i odbranom smo odgovorili na energiju Mege

"Takvim pristupom došli smo u situaciju da imamo bolje napadačko veče i gotovo sve vrijeme imali prednost", rekao je Vlado Šćepanović, trener Podgoričana.
123 pregleda 1 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Vlado Šćepanović, Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 07.10.2016. 09:47h

Tri od tri, bilans je košarkaša Budućnost Volija na startu sezone u ABA ligi, čime su Podgoričani pokazali da su utakmice u pripremnom periodu jedno (uglavnom su ih gubili, istina uz dosta povrijeđenih igrača), a takmičarske nešto sasvim drugo.

Nakon Cedevite u gostima (80:70) i Zadra kod kuće (105:89), izabranici Vlada Šćepanovića su u četvrtak veče u Sremskoj Mitrovici pobijedili Mega Leks (85:81) i nastavili pobjedonosni niz.

"Plavi" su, tako, počeli i da vraćaju dugove od prošle sezone, kada je Mega izbacila Budućnost Voli u polufinalu plej-ofa ABA lige...

"Očekivali smo veoma tešku i fizički napornu utakmicu. Ekipa Mege je poznata po tome da se 40 minuta ne predaje i da igra veoma jako i čvrsto. Naš prvi zadatak je bio da odgovorimo na tu energiju sa više trčanja i boljom odbranom. Takvim pristupom došli smo u situaciju da imamo bolje napadačko veče i gotovo sve vrijeme imali prednost", rekao je Vlado Šćepanović, trener Podgoričana.

Budućnost je dominirala u ovom meču, u kojem je nakon trojke Nemanje Vranješa u trećoj četvrtini stigla do rekordnih plus 23 (61:38).

Mega je presingom u finišu meča zakomplikovala stvari i tri i po minuta prije kraja prišla na 75:81, ali je opet pogodio Vranješ za 83:75. čime su raspršene nade domaćh da mogu do senzacionalnog preokreta...

"Na kraju, sami smo krivi što smo malo iskomplikovali situaciju. Ali, u svakom slučaju, zaslužena pobjeda. Odmah "zatvaramo" ovaj meč i mislima se okrećem narednom protivniku", dodao je Šćepanović.

Bojan Subotić, koji je sa 11 poena bio jedan od najboljih u timu Budućnost Volija, kazao je da je ekipa znala "da je tradicionalno teško igrati u Sremskoj Mitrovici".

"Zbog toga ova pobeda još više dobija na značaju. Već u nedjelju igramo utakmicu protiv Krke, moramo da se odmorimo i što bolje spremimo", rekao je Subotić.

Trener Mega Leksa Dejan Milović rekao je da njegova ekipa zbog lošije igre u drugoj četvrtini nije zaslužila pobjedu protiv Budućnosti, ali da vjeruje da će kako takmičenje u Jadranskoj ligi bude odmicalo igrati sve bolje.

"Čestitam Budućnosti. Bila je bolja. Igrom u drugoj četvrtini nismo zaslužili pobjedu i da nas sreća pogleda na kraju. Sve se u životu mora da se zasluži. Ali, mi ovoga puta nismo bili taj tim. Ključne momente smo igrali loše, dva puta napravili prekršaj na tri poena, kada smo prišli na šest razlike i kada je igra izgledala kako treba. Moramo da izvučemo pouke", rekao Milojević za klupski sajt.

Bonus video: