Todorović: Radujem se što ću sarađivati sa Ivanovićem

"Poznajem ga od ranije, ali ovo je prvi put da radimo zajedno. Obojica smo iz Crne Gore, to će nam olakšati posao u komunikaciji", kazao je za klupski sajt Todorović
59 pregleda 2 komentar(a)
Marko Todorović, Foto: Bckhimki.ru
Marko Todorović, Foto: Bckhimki.ru
Ažurirano: 06.10.2016. 15:25h

Nakon kratkog boravka u Bilbaou, crnogorski košarkaš Marko Todorović je odlučio da se vrati u Rusiju, u Himki sa kojim je prošle sezone nastupao u Evroligi.

Todorović (24, 210 cm) je bio želja Duška Ivanovića, koji će i ove sezone sa klupe voditi tim iz predgrađa Moskve.

“Drago mi je što ću narednoj sezoni sarađivati s Duškom. Poznajem ga od ranije ali ovo je prvi put da radimo zajedno. Obojica smo iz Crne Gore, to će nam olakšati posao u komunikaciji. Sjajno mi je u Himkoiju, svaki igrač zna svoju ulogu, sve funkcioniše na pravi način. Vjerujem da će ova sezona biti dobra za mene i tim”, kazao je za klupski sajt Todorović.

Himki je znatno renovirao tim. Prije Todorovića, došli su Amerikanci Erl Roulend, Džastin Karter, Peri Džonson, te Francuz Nobel Bongu Kolo.

“ Dosta je promjena u timu. Nismo svi bili zajedno od početka priprema. Amerikanci su stigli ranije, pa smo u kompletnom sastavu radili svega dvije – tri nedjelje. I pored toga, vjerujem da ćemo biti spremni za prvi meč u VTB ligi, protiv Rige. Rano je pričati o nekim ambicijama. Bitno je da radimo dobro, da zajedno rastemo kao tim iz meča u meč. Na kraju sezone vidjećemo konačan ishod”, istakao je Todorović.

Prije nekoliko dana, jednomjesečni ugovor za Himki je potpisao Džejkob Pulen, koji je sa Todorovićem igrao u Barseloni, i to na istorijskoj utakmici za katalonski klub, protiv Valjadolida 2014. godine, kada je Pulen oborio rekord španske lige po broju ubačenih trojki na jednom melu - postigao ih je 12 iz 15 pokušaja

“Naravno da se sjećam se tog meča. Sjećam se da je trener na tajm autu rekao - ako ubaciš još dvije trojke, oborićeš rekord i vodiš cijeli tim na večeru. Mi smo nakon toga igrali na njega, jer smo željeli slobodno veče i on je uspio. Džejkob je izuzetan igrač, puno će nam pomoći, drago mi je što ćemo opet sarađivati”, kazao je Todorović.

Himki ove sezone neće biti dio novog projekta košarkaške Evrolige. Tim Duška Ivanovića igraće u Evrokupu u grupi B sa Bilbaom, Albom, Lijetuvos ritasom i Fuenlabradom.

“Evrokup je ove sezone izuzetno kvalitetan. Tu je nekoliko ekipa, koje su ranijih sezona igrale Evroligu. Neće biti lako ali ja vjerujem u prolazak u drugi krug i plej-of . U grupi je i Bilbao, moj bivši klub. Biće to prvi put da igram protiv njih nakon što sam otišao, ali to je sport. Ja sam profesionalac, vjerujem da će navijačima biti drago da me opet vide”, kazao je Todorović.

Iza Todorovića je uspješno ljeto sa reprezentacijom Crne Gore, sa kojom je izborio nastup na Eurobasketu, uz učinak od sedam poena i šest skokova prosječno po utakmici.

“Postojao je određni pritisak jer je Crna Gora propustila prethodni šampionat, tako da je plasman na završni turnir bio imperativ. Radili smo jako dobro na pripremama, atmosfera je bila odlična, na kraju rezultat nije izostao. Pobjeda protiv Gruzije u Tbilisiju je bila ključna za plasman. Uspjeli smo, uradili smo sjajan posao i narednog ljeta bićemo dio košarkaške elite. Čekamo žrijeb u novembru da vidimo koje selekcije ćemo izvući u grupi. Biće zanimljivo, imamo dobar tim, koji može da bude iznenađenje Eurobasketa”, zaključio je Todorović.

Bonus video: