"Plave" na startu sjutra sa Crvenom zvezdom

Košarkašice Budućnosti Bemaksa sjutra startuju sa Crvenom zvezdom u WABA ligi
0 komentar(a)
Goran Bošković, Foto: Filip Roganović
Goran Bošković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.10.2016. 16:43h

Cilj Budućnost Bemaksa u novoj sezoni regionalne WABA lige je plasman na finalni turnir, kazao je trener podgoričkih košarkašica Goran Bošković.

Budućnost Bemaks sjutrašnjim duelim sa Crvenom zvezdom počeće novu sezonu, u kojoj brani trofej regionalnog takmičenja. Bošković je kazao da podgorički tim novu sezonu dočekuje u promijenjenom sastavu.

"To ne znači da će ambicije bii manje. Biće teško ponoviti prošlu sezonu. Ekipa je drugačijih senzibiliteta, ali cilj nam je da ponovimo pobjednički mentalitet od prošle sezone", kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je, komentarišući rivala na startu šampionat, kazao da Crvena zvezda ima mladu i perspektivnu ekipu sa velikim ambicijama.

"Biće to interesantna utakmica, u kojoj mi moramo pokazati karakter i mentalitet, koji treba da nas krasi tokom sezone. Primarni cilj je plasman na finalni turnir. Konstalacija tih snaga i konkretnijih ciljeva znaće se uoči samog finalnog turnira", rekao je Bošković.

On je kazao da će liga biti jača za dva bugarska tima, prvaka i trećeplasiranu iz prošlog šampionata, Beroe.

"Beroe je ekipa koja je najviše uložila i njene ambicije su najveće. Oni su najambicioznije ušli u ligu, donijeće novi kvalitet ligi i kroz to ćemo vidjeti gdje smo mi. Od ekipa iz regiona, Kranj se pojačao, Crvena zvezda će biti nezgodna. kao i Celje koje ima kvalitet svih ovih godina", rekao je Bošković.

On je naglasio da je Budućnost Bemaks uz bugarske ekipe i Kranj glavni konkurent za finalni turnir.

MVP finalnog turnira prošle sezone, Irena Matović, kazala je da Crvena zvezda ima mlad i perspektivan tim.

"Crvena zvezda u Podgoricu dolazi ne da da izgubi, već da odigra dobro i pokuša da iznenadi. Odradili smo dobro pripremni period, sigurna sam da ćemo i ove godine dati maksimum i pokušati da ponovimo prošlosezonski rezultat", kazala je Matović.

Prema riječima kapitena Ivane Mugoše, košarkašice Budućnost Bemaksa uložile su mnogo rada i truda kako bi start sezone dočekale spremne.

"Volje i želje da opravdamo i ponovimo igre i rezultat od prošle sezone neće faliti", kazala je Mugoša.

Sjutrašnja utakmica u sportsko-kultunom centru Univerziteta Crne Gore počeće u 19 sati.

Bonus video: