"Plavi" žele revanš za prošlogodišnje poraze

0 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.10.2016. 13:13h

Košarkaši Budućnost Volija u četvrtak se vraćaju na mjesto najvećeg neuspjeha u posljednjih desetak godina - u Sremsku Mitrovicu, gdje su prije pet mjeseci, porazom od Mega Leksa, ostali bez plasmana u finale plej-ofa ABA lige.

Iako u promijenjenom sastavu i sa novim trenerom, revanš je, itekako, u mislima.

"Nadam se da momci osjećaju da imaju dug prema Mega Leksu od prošle sezone i da je sada najbolje vrijeme da im to vrate", rekao je trener Vlado Šćepanović

Mnogo je razloga da se vjeruje u pozitivan ishod. Budućnost je sezonu počela sa dvije pobjede, nad Cedevitom u gostima i Zadrom kod kuće, dok je Mega u utorak veče neočekivano poražena od FMP-a.

"Taj poraz samo će ih dodatno motivisati na reakciju", upozorio je Šćepanović.

Nije, međutim, zanemarljivo ni to što su Šćepanovićevi igrači imali mnogo više vremena za odmor i pripremu od narednog protivnika.

"Mega je izuzetno spremna ekipa, koja igra u veoma visokom ritmu. Ako za neku utakmicu možemo da kažemo da moramo da je odigramo 40 minuta onda je to utakmica sa Megom. Očekuje nas meč jakog fizičkog inteziteta, na njihovu uloženu energiju moramo da imamo odgovor u svakom trenutku, jer samo na taj način naši kvaliteti, individualni i ofanzivni, mogu da dođu do izražaja. Potrebno je, takođe, da budemo i psihički stabilni, da igramo pametno, da pokažemo da smo iskusniji od njih", naglasio je Šćepanović.

Pobjede na prve dvije utakmice, i to nakon nestabilnih rezultata u predsezoni, te problema sa povredama, pokazale su da je Budućnost, s pravom, u najužem krugu kandidata za titulu

"Budućnost mora da igra na pobjedu. Imamo obavezu da igramo na najvećem mogućem nivou na svakoj utakmici. Moramo imati motiv i inat da bismo u tome uspjeli", rekao je Šćepanović.

U duelu sa Megom prve minute ove sezone trebalo bi da upiše Džej Ar Rejnolds, dok će Suad Šehović biti u sastavu, ali je neizvjesno da li će igrati, iako je odradio posljednji trening sa ekipom.

Spoljnja linija sa njima dvojicom biće neuporedivo jača, ali je i u prva dva meča bilo mnogo dobrih stvari. Petar Popović je, recimo, pokazao zašto je bio u crnogorskoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Eurobasket.

"Čeka nas teška utakmica, protiv ekipe koja cijeli meč igra u visokom ritmu, ali spremni smo da to ispratimo. Znamo šta nas čeka, znamo i kako bi trebalo da igramo, ako izađemo maksimalno koncentrisani i odigramo kako znamo možemo da ostvarimo pobjedu", istakao je Popović.

Bonus video: