All star kreće u takmičenje

Mlađi pioniri ovog mladog kluba će od ove sezone igrati u Ligi mladih KSCG
380 pregleda 0 komentar(a)
KK All Star, Foto: Privatni album
KK All Star, Foto: Privatni album
Ažurirano: 02.10.2016. 10:46h

Već u drugoj godini postojanja Košarkaški klub All Star, koji su osnovali Vlado Šćepanović, Nikola Peković i Savo Đikanović odlučio je da sa „teorijskog“ i trenažnog dijela pređe na takmičarski.

Mlađi pioniri mladog kluba će od ove sezone igrati u Ligi mladih KSCG.

„Radujemo se prvim utakmicama našeg kluba. Biće to prilika da naša djeca pokažu šta smo radili u prethodnom periodu, ali i se da kroz utakmice odmjere sa vršnjacima i polako grade takmičarski karakter“, kaže jedan od osnivača Savo Đikanović i najavljuje da već postoji plan za narednu sezonu...

„Naredne godine imaćemo kadetsku selekciju, a cilj nam je da se postepeno razvijamo kao klub. Možemo da obećamo i da pružimo košarkaški napredak u svakom smislu, jer nam nije prioritet masovnost, koliko nam je bitno da svim našim članovima pokažemo zašto je košarka najljepši sport, kroz zanimljive treninge i utakmice“, kazao je Đikanović.

Cijeli projekat počeo je prošle godine na kampu Kolašinu, gdje su i ovog ljeta dječaci i djevojčice iz kluba upijali savjete promotera - Nikole Vučevića, te Bojana Dubjevića, Saše Pavlovića, Nemanje Radovića i drugih...

Đikanović kaže da je cilj novog košarkaškog kluba da bude prepoznat po temeljnom i stručnom radu sa najmlađima.

„Sve naše selekcije rade po programima koji su prilagođeni svakom uzrastu. Već u drugoj sezoni postojanja naš klub broji oko 70 dječaka i djevojčica, uzrasta od šest do 14 godina koji treniraju na različitim lokacijama u Podgorici. U sali Gimnazije „Slobodan Škerović“, te Osnovnim školama „Štampar Makarije“ i „Vladimir Nazor“. Želimo da naš klub bude prepoznat po temeljnom i stručnom radu sa mladima, gdje će naši polaznici iz dana u dan razvijati ličnost, upornost, kreativnost i timski duh“, kaže Đikanović, napominjući da se sve informacije mogu dobiti na web stranici basketcamp.me.

Bonus video: