Šćepanović želi pobjedu na debiju u "Morači

Pobjedom nad Cedevitom igrači Budućnosti Volija poslali su poziv navijačima da u subotu od 19 sati dođu u „Moraču” na utakmicu sa Zadrom i pozdrave novi tim i novog trenera.
59 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2016. 09:36h

Košarkaši Budućnost Volija u četvrtak u Zagrebu su napravili sjajnu uvertiru za otvaranje podgoričke košarkaške sezone i pobjedom nad Cedevitom poslali poziv navijačima da u subotu od 19 sati dođu u „Moraču” na utakmicu sa Zadrom i pozdrave novi tim i novog trenera.

Vlado Šćepanović, nekada ljubimac publike, sada prvi put kraj klupe u dvorani koju je nekada „zatrpavao” koševima, kaže da je večerašnji duel za njega poseban.

"Veoma mi je drago što se nakon toliko godina vraćam u „Moraču”. Nadam se da će dvorana biti puna, a to može biti samo dodatni motiv i za mene i za igrače. Treme će biti, ali samo pozitivne", ističe Šćepanović.

Budućnost je u Zagrebu, pomalo neočekivano, pobjedom počela sezonu, nakon zabrinjavajućih igara i rezultata u pripremnom periodu.

U Podgoricu večeras stiže Zadar, od koga su „plavi” prije sedam dana u pripremnom meču lagano izgubili u gostima.

"Izvukli smo pouke, baš kao što smo uradili i nakon dva poraza od Cedevite u predsezoni. I ovu utakmicu moramo da odigramo maksimalno jako i angažovano, uz poštovanje zadataka i instrukcija sa klupe. Respektujemo Zadar, to je mlada i kvalitetna ekipa, ali sve zavisi od nas. Uz pravi pristup, pobjeda neće izostati", rekao je Nemanja Vranješ, najefikasniji igrač Budućnosti u pobjedi nad Cedevitom.

Zadar je na startu na svom parketu savladao FMP, u dramatičnoj završnici i rasterećen dolazi u Podgoricu.

"To je ekipa vrijedna svakog respekta, pa ćemo ozbiljno i angažovano ući u meč. Tako je bilo i protiv Cedevite, nema razloga da tako ne bude i protiv Zadra. Krenili smo kako treba, vjerujem da ćemo nastaviti", kazao je Šćepanović.

Budućnost će ponovo igrati bez Suada Šehovića i Gordića, dok će Rejnolds biti u sastavu, ali ne i na terenu.

"Nećemo rizikovati sa Rejnoldsom, biće spreman za utakmicu sa Megom u četvrtak. Protiv Zadra računam na ekipu koja je igrala protiv Cedevite", ističe Šćepanović.

Bonus video: