Džons promašio šut za pobjedu, Mornar startovao porazom od Partizana

Mornar je imao posljednji napad i priliku da dođe do pobjede, ali Lemon Džons nije bio precizan.
65 pregleda 0 komentar(a)
Lemon Džons, Foto: Vijesti
Lemon Džons, Foto: Vijesti
Ažurirano: 01.10.2016. 19:20h

U meču punom preokreta, Mornar je od Partizana poražen na debiju u ABA ligi, a, uz malo sreće, moglo je vrlo lako da bude drugačije - Amerikanac Lemon Džons je u posljednjem napadu na utakmici preuzeo odgovornost na sebe, u prodoru na koš, „jedan na jedan”, je „slomio” Adina Vrapca, ali nije pogodio prilikom polaganja, već je lopta pogodila samo obruč.

Gosti su nakon toga počeli slavlje sa „grobarima” u kojima su imali veliku podršku sa tribina, u inače prelijepom ambijentu i krcatoj „Topolici”.

“Moramo što prije da zaboravimo ovaj poraz. Neću da se pravdam zbog umora, ali evidentno je da nam je ovo treća utakmica u pet dana, uz dva naporna putovanja. Nevjerovatno je da smo kod kuće šutirali slobodna bacanja 9/19. Tu leži osnovni razlog našeg poraza. Nije lako kad izgubite ovako utakmicu, ali to je košarka, vjerujem da će nam se sve ovo vratiti kroz neku pobjedu kad nam bude najpotrebnija. Čestitam Partizanu", rekao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Mornar sa, druge strane, ima za čim da žali, jer su izabranici Đorđija Pavićevića bili blizu još jednog uspjeha u svega pet dana, nakon što su u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona eliminisali Igokeu...

Mornar je silovito ušao u meč, već nakon pet minuta je poveo 12:2, a u 8. minutu je Antabija Voler trojkom donio Baranima rekordnu prednost na meču (18:6). Mornar je sigurnu prednost držao do 22:10, ali je onda stao, što je Partizan iskoristio da se serijom 10:0 u 16. minutu za 22:20 vrati u meč.

Od tog trenutka do kraja utakmice, ekipe su se konstantno smjenjivale u vođstvu, koje nije iznosilo više od četiri poena.

Partizan je u u finišu poluvremena poveo 27:24, ali je Džons sa dva uzastopna koša donio Mornaru minimalnu prednost na odmoru.

Partizan je prvi put na “plus četiri” bio u 27. minutu (40:36), ali su Barani serijom 5:0, računajući i trojku Volera, vratili pola koša prednosti u 28. minutu i tu prednost sačuvali do početka posljednje dionice.

Neizvjesnost je trajala i u posljednjoj četvrtini, a konačan rezultat je postavio Novica Veličković minut i 15 sekundi prije kraja, nakon čega, u dva napada, nijesu pogodili prvo Balša Radunović, a potom i Džons...

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Viliam Hačer sa 11 poena.

U barskom timu Antabia Voler ubacio je 15, a poen manje Džejms.

“Dobili jesmo utakmicu rezultatski, ali realno Mornar je pobijedio, zato što se plasirao FIBA Ligu šampiona, zato što je napunio dvoranu i zato što je pustio našu himnu pred utakmicu. Što se mene tiče, to je gospodski potez. Mornarov spoljni napad je, u ovom momentu, najbolje koncipirani u ABA ligi, a gledao sam sve ekipe. Nemam bilo kakvog razloga da podilazim braći Pavićević i zato je naša pobjeda mnogo velika. Protiv Mornara ne možete da se opustite ni sekund. Srećom, poznajem trenera Mornara i uspio sam koliko-toliko da spremim ekipu na promjenu odbrana, na tu specifičnu pozicionu odbranu i na napad o kome sam govorio. Osim toga, uhvatili smo ih na treću utakmicu koju su odigrali u proteklih pet dana. Kad se budu navikli na Aba ligu, igraće Barani još bolje. Ovo su za nas stvarno dva velika boda, nisam siguran koliko će ekipa iz ove dvorane izaći uzdignute glave", rekao je Aleksandar Džikić, trener Partizana.

Mornar će u narednom kolu, u utorak u Zagrebu, igrati sa Cibonom.

Mornar – Partizan 57:58 (18:10, 10:17, 15:15, 14:16)

Bar – Dvorana: “Topolica”. Gledalaca: 3.000. Sudije: Pukl, Petek, Majkić (sva trojica iz Slovenije).

Mornar: Džons 14 (6-4), Krstić 3 (2-1), B. Radunović 8, Vujošević, Čalić 2, Mijović 6 (3-1), M. Radunović, Pantić, Dikerson 4, Elis 5 (6-1), Hadžibegović, Voler 15 (2-2).

Partizan: Robinson 2 (2-2), Ratkovica 7 (1-0), Vrabac 2, Marinković 9, Veličković 8, Majstorović 5, Birčević, Koprivica, Andrić 3, Hečer 11 (3-2), Pot 2 (2-2), Luković 6 (6-4).

Bonus video: