Pavićević: Možemo da im pariramo

Utakmica Mornar - Partizan počinje u 19 časova.
58 pregleda 2 komentar(a)
Košarkaši Mornara, Foto: Vijesti
Košarkaši Mornara, Foto: Vijesti
Ažurirano: 01.10.2016. 08:59h

Na krilima briljantnog trijumfa protiv Igokee, i plasmana u grupnu fazu FIBA Lige šampiona, košarkaši Mornara će u svega pet dana odigrati i treći takmičarki meč.

Biće to novi košarkaški spektakl u Baru, a meč sa šestostrukim osvajačem ABA lige, ekipom Partizana, izazvao je ogromno interesovanje u gradu koji ove sezone živi za košarku.

Otežavajuću okolnost timu Đorđija Pavićevića predstavljaće umor gotovo kompletnog tima, nakon žestokog ritma.

Ipak, kada u goste stiže tim koji je magnet za publiku, onda se i umor zaboravlja...

"Neće nam biti lako, nakon dva meča sa Igokeom, ali znali smo šta nas čeka i spremno dočekujemo sva iskušenja. Podarili smo našim vjernim navijačima šansu da ove sezone uživaju u najboljoj regionalnoj košarci, i ne samo to. Očekuju nas i nastupi u jakoj FIBA Ligi šampiona. Planski smo ušli u ovu sezonu, imamo svoje ciljeve i ambicije, a logično je da ekipi treba malo vremena da se posloži na najbolji mogući način. Ipak, zadovoljan sam onim što smo pružili u dva meča sa šampionom BiH", kaže Pavićević.

U Baru će nakon zaista dugo vremena gostovati Partizan. Ulaznice za ovaj meč se praktično ne mogu naći u slobodnoj prodaji, a interesovanje je ogromno.

"Apelovali smo na navijače da tokom predsezone obezbijede sebi sezonske karte, znajući da će interesovanje biti ogromno. Povukli smo i popularan potez da se po cijeni jedne karte za meč sa ekipom iz Laktaša, može ispratiti i duel sa timom iz Beograda. Umor je prisutan, ali imamo veliku rotaciju, tako da se taj aspekt neće osjetiti. Partizan je Partizan, ekipa koja je sinonim za košarku na ovim prostorima. Ipak, mislim da možemo i sa njima da odigramo ravnopravno, da dobrom odbranom osujetimo njihov šut i lake poene iz reketa. Znajući da će „Topolica” biti premala da primi sve zainteresovane, očekujem da u novom košarkaškom spektaklu u našem gradu, ostvarimo dobar rezultat na otvaranju ABA lige", zaključio je Pavićević.

Utakmica Mornar - Partizan počinje u 19 časova.

Bonus video: