Radonjić: Bićemo jači kako sezona bude odmicala

2 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: KK Crvena zvezda
Dejan Radonjić, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 29.09.2016. 15:51h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da očekuje da će ekipa biti jača kako sezona bude odmicala i da je uvjeren da će postojeći tim biti sposoban da iznese njen početak.

"Očekujem da ćemo biti jači tokom sezone. Tek nakon toga bi priča mogla da bude konkretnija. Smatram da možemo dovoljno jaki da osvojimo Jadransku ligu, a u Evroligi ćemo pokušati da nađemo svoje mjesto. Jadranska liga je ove sezone mnogo kvalitetnija u odnosu na prošlu. To je za nas izazov više", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda će u petak početi sezonu, utakmicom protiv MZT Skoplja u Jadranskoj ligi. Crveno-bijeli brane trofej u regionalnom takmičenju, a Radonjić je kazao da će biti teško, jer po njegovoj ocjeni desetak ekipa ima najviše domete.

"Smatram da je Jadranska liga ove sezone značajno kvalitetnija u odnosu na prošlu. Ne samo zbog toga što su naši najveći konkurenti napravili odlične timove, već su to uradili i drugi. To će nam otežati posao, ali donosi zanimljivije takmičenje, sa velikim brojem dobrih utakmica i veće uživanje za gledaoce", kazao je Radonjić.

Jedan od glavnih ciljeva u sezoni biće da se izbori Evroliga i naredne.

"Mi smo to zaslužili na terenu, svojim kvalitetom prošle sezone. Zadovoljstvo je apsolutno prisutno i raduje činjenica da smo u vrhu evropske košarke. Daćemo sve od sebe da tu i ostanemo, da izborimo da budemo dio najboljih ekipa Evrope, to nam je ambicija", rekao je Radonjić.

Kada je riječ o prelaznom roku, Radonjić je kazao da je "optimalan datum za kompletiranje ekipe prošao", ali da se neće žuriti sa pojačanjima, već će se ona angažovati kada se bude došlo do pravog rješenja.

Prema njegovim riječima, Zvezda je imala listu želja, ali je bio značajan broj igrača koji nisu željeli da dođu u beogradski klub.

Radonjić je kazao da neki nisu došli zbog visokih zahtjeva, neki jer su imali bolje ponude drugih timova, a neki jer su im želje bile veće.

O igračima koji su došli, Milku Bjelici i Ognjenu Kuzmiću, rekao je da su "kvalitetni ljudi" i da vjeruje da će dati doprinos timu da bude bolji i da će na kraju biti zadovoljni njima. Za Čarla Dženkinsa je kazao da treba vrijeme kako bi američki košarkaš došao na potreban nivo.

Zvezda će u narednih 30 dana igrati 11 utakmica, od čega četiri u Evroligi i sedam u regionalnom takmičenju. Radonjić je ritam nazvao "paklenim".

"Ovaj početak je intenzivan, naporan, pun izazova, ali je možda lakši deo sezone. Novi sistem u Evroligi je ekstremno naporan i donosi mogućnost oscilacija u Jadranskoj, ali šta je - tu je. Treba da pronađemo svoje mjesto i sa što manje opterećenja dočekamo odlučujuće utakmice u Jadranskoj ligi", rekao je trener crveno-bijelih.

Utakmica između Zvezde i MZT Skoplja, kojom će crveno-bijeli počeli sezonu, igraće se sjutra od 19.00 u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

Bonus video: