Šćepanović: Budućnost uvijek ide na pobjedu

“Budućnost je veliki klub i ima obavezu da u bilo kojem sastavu i protiv bilo koga da igra ide na pobjedu. Koliko je to realno bez tri povrijeđena igrača, veliko je pitanje", rekao je Šćepanović
92 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.09.2016. 07:55h

U zagrebačkom “Domu sportova” košarkaši Budućnost Volija pokušaće da naprave iznenađenje na startu ABA lige protiv Cedevite. Iznenađenje, jer su “plavi” u posljednjih desetak dana izgubili dva puta od hrvatskog šampiona – 17. septembra u Sarajevu (66:89) i u nedjelju u Zadru (68:78).

Zbog brojnih povreda koje su uticale na formu ekipe, djeluje nemoguće da Podgoričani treći put izbjegnu istu sudbinu.

Međutim, tako ne misli trener Budućnosti Vlado Šćepanović koji je svjestan težine situacije, ali najavljuje pobjedu.

“Budućnost je veliki klub i ima obavezu da u bilo kojem sastavu i protiv bilo koga da igra ide na pobjedu. Koliko je to realno bez tri povrijeđena igrača, veliko je pitanje. Nedostaju nam Suad Šehović, Džej Ar Rejnolds i Nemanja Gordić, koji su planirani za prvu postavu, ili da budu među prvih šest osnovnih igrača”, kazao je Šćepanović i nastavio...

“Nema predaje. Rejnolds će biti u sastavu, ali 99 odsto neće moći da pomogne. Šehović je počeo da radi sa loptom i od ponedjeljka će početi da trenira sa ekipom. Gordić još tri nedjelje neće moći, dok će Petar Popović, koji je povrijedio prst lijeve ruke, biti u sastavu u Zagrebu", kazao je Šćepanović.

Cedevita je ovog ljeta znatno ojačala tim i istakla kandidaturu za trofej u ABA ligi. Sastav Veljka Mršića posjeduje ogroman napadački potencijal, u čemu prednjače Amerikanci Rašad Džejms, Skoti Hopson, Dejvid Stokton...

"Cedevita ima najveće ambicije u ligi. Pripremali smo se i mi, napravili smo dobru ekipu, ali su nas omele povrede i nijesmo kompletni. Naša je obaveza da odemo u Zagreb i damo 100 odsto, ukoliko se ukaže prilika iznenadimo rivala. U tom drugom prijateljskom meču se pokazalo da možemo da se nosimo sa njima. Sigurno da oni imaju slabe tačke u timu, mi ćemo pokušati da to iskoristimo", kazao je Sead Šehović.

Mršić: Budućnost je tim sa dobrim individualcima

Trener Cedevite Veljko Mršić respektuje Budućnost, ali vjeruje u dobru igru svog tima i pobjedu.

"Pripremni mečevi i pobjede nad Budućnosti ne znače ništa. Vidjeli smo kakva je to ekipa, s kakvim individualnim karakteristikama i na startu ABA lige nas sigurno čeka sasvim drugačija utakmica. Na nama je da odigramo najbolju utakmicu što možemo u ovom trenutku, čvrsto u odbrani, uz dosta energije i respekt svemu što smo radili u ovom pripremnom periodu", kazao je Mršić.

Jedan od aduta Mršićevog tima ove sezone biće Luka Babić.

"Spremni smo nakon dobrih priprema na kojima smo vrijedno i teško radili i vjerujem da će se taj trud isplatiti. Već na startu sezone čeka nas težak duel jer stiže jedan od konkurenata za najviši plasman, Budućnost. Nadam se dobroj partiji i očekujem pobjedu na početku sezone.", kazao je Babić.

Bonus video: