Budućnost izgubila od Cedevite

"Bez bitnih igrača odigrali smo dobru utakmicu i odbrambeno i napadački, a meni je bitno da se iz meča u meč vidi napredak. Nadam se da ćemo nastaviti da rastemo uprkos problemima koje imamo", kazao je trener Vlado Šćepanović
51 pregleda 6 komentar(a)
Petar Popović, Foto: S-event.hr
Petar Popović, Foto: S-event.hr
Ažurirano: 25.09.2016. 16:06h

Budućnost Voli izgubila je i treći meč na turniru u Zadru - poražena je od Cedevite sa 78:68 u borbi za peto mjesto i u negativnoj seriji ulazi u takmičarsku sezonu.

Budućnost je protiv rivala od koga je prošle sedmice izgubila sa 23 razlike u Sarajevu, a protiv kojeg 29. septembra otvara ABA ligu, dobro odigrala prvo poluvrijeme, vodila u 13. minutu 34:22, nakon dobre šuterske serije Popovića, Vilijamsa i Vraneša.

U takvom ritmu "plavi" nisu izdržali do kraja, Cedevita je većim izborom igrača diktirala tempo i u finišu preko Babića i Muse prelomila meč u svoju korist.

Ako je za utjehu, bila je ovo najbolja igra Budućnosti na turniru, ali je očigledno da je oslabljeni crnogorski šampion daleko od forme koja garantuje dobar start takmičarske sezone.

"Raduje mnogo bolja igra, prije svega mnogo bolji odnos igrača. Nakon utakmice sa Zadrom i oni su shvatili da bez pravog pristupa nema ozbiljne košarke. Bez bitnih igrača odigrali smo dobru utakmicu i odbrambeno i napadački, a meni je bitno da se iz meča u meč vidi napredak. Nadam se da ćemo nastaviti da rastemo uprkos problemima koje imamo", kazao je trener Vlado Šćepanović.

Njegov kolega Veljko Mršić je naglasio da ga neće zavarati dvije pobjede nad ekipom Budućnosti pred duel u prvom kolu ABA lige.

"Oni su pokazali da imaju potencijal, iako im fali nekoliko igrača. Nisu u najboljem izdanju, ali očekujem da u četvrtak budu jači, skoncentrisaniji, čvršći... Ne smijemo se opustiti, ne smiju nas zavarati ove dvije pobjede u prijateljskim mečevima. Prvo kolo uvijek nosi pritisak domaćim ekipama, a mi prvi put ove sezone igramo u Domu sportova, što nam, takođe, ne ide naruku", rekao je Mršić.

Na utakmici sa Cedevitom Petar Popović je povrijedio prst lijeve ruke, morao na snimanje u zadarsku bolnicu, ali srećom nije u pitanju ozbiljnija povreda i on bi trebalo da bude spreman za premijeru u ABA ligi..

Vlado Šćepanović od ranije ne može da računa na Suada Šehovića, Nemanju Gordića i Džej Ara Rejnoldsa.

Budućnost Voli - Cedevita 68:78 (20:22, 25:21, 16:21, 7:14)

Zadar - Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledalaca: 200. Sudije: Jovović, Vulić, Jurčević (Hrvatska).

Budućnost Voli: Vilijams 3, Džejms 12, Subotić 12, Se.Šehović 5 , Starovlah 2, Baćović 3, Slavković, Ilić 2 , Savović 1, Nikolić 4, P. Popović 6, Vranješ 17.

Cedevita: Džejms 8, Krušlin, Babić 13, Žganec 6, Musa 14, Bilan 3, Stokton 13, Hopson 3, Begić 2, Dukan 8, Arapović 8.

Bonus video: