Budućnost na minus 23 protiv Darušafake

Budućnost će juče poražena od Zadra sa 90:80 i sjutra će igrati za peto mjesto na turniru
10 komentar(a)
Markus Vilijams, Foto: S-event.hr
Markus Vilijams, Foto: S-event.hr
Ažurirano: 24.09.2016. 18:38h

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su od Darašufake 80:57 u drugom kolu B grupe na Doguš turniru u Zadru i sjutra od 16 sati igraće za peto mjesto protiv Cedevite.

Iako su odigrali bolje i agresivnije nego protiv Zadra u prvoj utakmici, razlika u kvalitetu je bila toliko velika da je turski tim, učesnik Evrolige, bio ubjedljiv od prvog do posljednjeg minuta.

Darušafaka je sa svojim zvijezdama - Vonamejkerom, Klejburnom i Sloterom - reagovala na svaki pokušaj Budućnosti, kad god je trebalo ubrzavala ritam i opravdala ulogu favorita.

"Igrali smo protiv ekipe koja će imati značaju ulogu u Evroligi. Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom, ali zalaganjem i timskim duhom mogu. Bilo je mnogo bolje nego protiv Zadra", rekao je Vlado Šćepanović, trener Budućnosti.

Budućnost je do finiša u prve četvrtine parirala, imala podnošljivih tri poena zaostatka (19:16 u osmom minutu), ali snage za jači otpor, ipak, nije bilo.

Darušafaka je lagano uvećavala prednost, a najveću je imala je u 36. minutu - 74:45.

Najefikasniji u Budućnosti bio je Nemanja Vranješ sa 13 poena, Petar Popović je ubacio 12, dok je 10 dodao Zoran Nikolić.

"Razgovarali smo poslije Zadra i drago mi je da su momci reagovali. Pokazali su karakter i da se na njih može računati", rekao je Šćepanović, naglašavajući da vjeruje da će povratkom povrijeđenih Suada Šehovića, Nemanje Gordića i Džej Ara Rejnoldsa njegov tim biti mnogo bolji kada krenu takmičarske obaveze.

"Kada se oni vrate siguran sam da ćemo mnogo bolje izgledati. Naravno, ako zadržimo agresivnost u odbrani i timski duh. Čeka nas još jedna utakmica, još jedna prilika da se uigramo i da u nedostatku trojice važnih igrača napravimo nešto da bismo bili konkurentni na startu ABA lige", rekao je Šćepanović.

Kod Darašufake blistao je Amerikanac Vil Klejburn sa 24 poena, dok je Džejms Anderson postigao 11.

Darašufaka - Budućnost Voli 80:57 (24:16, 18:10, 15:13, 23:18)

Zadar - Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledalaca: 300. Sudije: Nešković (Srbija) Kardum i Perlić (Hrvatska).

Darašufaka: Vilbekin 8, Turen, Batuk 10, Vonamejker 9, Klejburn 24, Merman 6, Aldemir, Savaš 6, Anderson 11, Sloter 3, Bertans 6, Harangodi 2.

Budućnost Voli: Vilijams 2, Džejms 2, Subotić 2, Se.Šehović 8, Starovlah, Baćović, Slavković, Ilić, Savović 8, Nikolić 10, P. Popović 12, Vranješ 13.

Bonus video: