Šćepanović: Vjerujem u sebe i ono što radim

Pokušaćemo da kroz jake utakmice da uvedemo igrače, koji su tek došli, u naš sistem igre. Na turniru su evroligaške ekipe, pravi izazov za sve momke, vjerujem da ćemo ih, ipak, iskoristi na pravi način”, kazao je Šćepanović.
55 pregleda 4 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.09.2016. 07:59h

Umjesto da turnir u Zadru bude prava uvertira za početak sezone, samo sedam dana pred start ABA lige, trener Budućnost Volija Vlado Šćepanović razmišlja o tome kako da ukomponuje tim, bez trojice važnih igrača – povrijeđenih Suada Šehovića, Nemanje Gordića i Džej Ara Rejnoldsa.

“Koliko sam se radovao tom turniru na početku, kada smo pravili plan priprema, sada iz ove perspektive, turnir u Zadru nam ne dolazi u pravom trenutku. Pokušaćemo da kroz jake utakmice da uvedemo igrače, koji su tek došli, u naš sistem igre. Na turniru su evroligaške ekipe, pravi izazov za sve momke, vjerujem da ćemo ih, ipak, iskoristi na pravi način”, kazao je Šćepanović.

Bilo kako bilo - vremena nema previše. Budućnost 29. septembra, otvara 16. sezonu u ABA ligi, u Zagrebu, protiv Cedevite, od koje je nedavno u prijateljskom meču izgubila ubjedljivo, 23 razlike. Nakon toga u “Moraču” stiže Zadar, pa će Podgoričani u goste Mega Leksu...

“Bitno je da se krene dobro. Igrali smo protiv Cedevite, pripremićemo dobro taj meč i nećemo ići u Zagreb sa bijelom zastavom. Ne ide nam u prilog zgusnuti raspored, zbog problema sa povredama, ali nema predaje”, kazao je Šćepanović.

Igre u kontrolnim utakmicama donijele su više briga, nego optimizma, ali činjenica je da Šćepanović ni u jednom meču nije mogao da računa na kompletan tim, što zbog povreda, što zbog obaveza igrača u reprezentaciji.

“Pogledali smo se u oči, suočili sa situacijom. Bježanja nema, kukanja nema, nastavili smo da radimo. Došla su nam dva igrača nakon obaveza u reprezentaciji, sada moramo njih da uvedemo u sistem. Šta je tu je, moramo da radimo, a sezona je duga, imaćemo veliki broj utakmica. Nadam se najboljem”, ističe Šćepanović.

Šćepanović ove sezone debituje u ulozi trenera. Prave stvari mu tek predstoje i spreman je na sve, spreman je da istrpi pritisak, koje donosi mjesto kraj klupe Budućnosti.

“To je sastavni dio posla, i igrača i trenera, mada, vjerovatno, je sada veći pritisak na meni. Navikao sam na to. Radim koliko mogu, koliko znam, vjerujem u sebe i u ono što radim i u ljude sa kojima radim. Najvažnije je da čovjek pruži sve od sebe, a za šta će to bude dovoljno vidjećemo”, ističe Šćepanović.

Turnir u Zadru, Budućnost otvara u petak od 20 sati utakmicom protiv domaćina. Dan kasnije igraće sa evroligašem Darašufakom.

Finalni duel, kao i mečevi za treće i peto mjesto, na programu su u nedjelju.

Šon Džejms je pokazao kvalitet

Dolaskom iskusnog Šona Džejmsa Budućnost je zatvorila poziciju centra. Ponašanjem i pristupom na terenu, Džejms je opravdavao povjerenje stručnog šataba.

“On se dosta brzo uklapa, izuzetan je profesionalac. Vjerujem da će biti potpuno spreman za prvi duel u ABA ligi protiv Cedevite u Zagrebu”, kazao je Šćepanović.

Bonus video: