Nema dogovora ABA lige i nacionalnih saveza

0 komentar(a)
ABA liga, Foto: Wikipedia.org
ABA liga, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 21.09.2016. 15:33h

U Zagrebu je danas održana Skupština ABA lige na kojoj se uprkos pozivu nisu pojavili predstavnici nacionalnih košarkaških federacija.

Prema saznanjima b92, u utorak je u Slavonskom brodu održan sastanak predjsednika saveza (Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine), gdje je odlučeno da će nacionalni savezi priznati ABA ligu samo u slučaju da se broj učesnika sa 14 smanji na 12, kao i da se utakmice igraju isključivo tokom radne nedjelje.

Tačnije, da bi danima vikenda nacionalne lige mogle simultano da se igraju.

Osim priznavanja i problema sa samim formatom takmičenja, čelnici saveza i regionalne lige spore se i oko arbitara koji bi trebalo da djele pravdu naredne sezone, tj. svi oni koji budu sudili ABA ligu biće suspendovani od strane svojih matičnih saveza, ali sa izuzetkom onih koji sude u Evroligi.

ABA liga je iskazala žaljenje zbog činjenice da nije došlo do sastanka sa nacionalnim košarkaškim federacijama.

Na Skupštini u Zagrebu izabran je novi komesar za delegiranje sudija Istok Rems dok je Branku Jovanoviću produžen mandat predsjednika sudijske komisije.

Usvojen je kalandar takmičenja za sezonu 2016/17. koja počinje 29. septembra u Zagrebu utakmicom između Cedevite i Budućnost Volija.

Budućnost Voli i Mornar na Skupštini su predstavljali direktori klubova Slavko Radulović i Đuro Ostojić.

Bonus video: