Đurišić: Najvažnije je da smo na Eurobasketu

Selektor Tanjević i momci su vjerovali u mene od početka, to mi je pomoglo da se što bolje prilagodim na novu poziciju", kazao je Đurišić za "Vijesti"
61 pregleda 2 komentar(a)
Crnogorski košarkaši, Foto: Savo Prelević
Crnogorski košarkaši, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2016. 15:55h

Nemanja Đurišić je uz Nikolu Vučevića i Bojana Dubljevića statistički bio najbolji pojedinac crnogorske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ovaj 24-godišnji Podgoričanin je dobio novu ulogu - igra na poziciji krila, opravdao je povjerenje selektora Bogdana Tanjevića, te pokazao izuzetan napadački potencijal, uz prosjek od devet poena i dva skoka po meču.

Protiv Gruzije u posljednjem meču kvalifikacija je ubacio 17 pogodaka.

"Ukazali su mi povjerenje, vjerujem da sam to vratio na pravi način. Selektor Tanjević i momci su vjerovali u mene od početka, to mi je pomoglo da se što bolje prilagodim na novu poziciju", kazao je Đurišić za "Vijesti".

Poraz od Gruzije u posljednjem kolu spriječio je "crvene" da zaokruže maksimalan niz od šest pobjeda u kvalifikacijama.

Na kraju, drugo mjesto u F grupi, ali i slabija pozicija pred žrijeb za Eurobasket 22. novembra.

"Ostvarili smo cilj, plasirali smo se na Eurobasket. Žao mi je što nismo slavili i u posljednjem meču, i sa maksimalnim učinkom završili kvalifikacije. Gruzija je igrala dobro, u toj neizvjesnoj završnici su prelomili i pobijedili nas. Poraz donekle kvari utisak, ali mi smo ponosni na to što smo uradili. Bilo bi lijepo da smo osvojili prvo mjesto, ali ne treba biti nezadovoljan, najvažnije je da smo na Eurobasketu. Ostaje nam da se narednog ljeta što bolje spremimo i dočekamo takmičenje. Želim da se zahvalim stručnom štabu i saigračima na dva mjeseca priprema i na učinku u kvalifikacijama", kazao je Đurišić.

Za Đurišića nema previše odmora, slijede klupske obaveze sa Zjelonom Gorom sa kojom brani titulu u Poljskoj, dok će na evropskoj sceni biti učesnik novog Fibinog projekta - Lige šampiona.

"Cilj je odbrana titule. Već četiri godine smo prvaci Poljske i želimo da nastavimo taj niz. Fiba Liga šampiona je novo takmičenje, dosta je ekipa koje su prošle sezone igrale Evroligu i Evrokup. Probaćemo da ostavimo što bolji utisak, za koliko će to biti dovoljno - vidjećemo", zaključio je Đurišić.

Bonus video: