Danilo i Boško protiv svijeta

Danilo Fatić je nastup na velikom finalu zaslužio pobjedom na turniru u Podgorici održanom 29. maja, dok je njegov rival iz tadašnjeg finala Boško Bošković dobio pozivnicu organizatora nakon odustajanja jednog igrača zbog utiska koji je ostavio u Njegoševom parku.
419 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Fatić i Boško Bošković, Foto: Privatna arhiva
Danilo Fatić i Boško Bošković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.09.2016. 07:44h

Legendarni teren na Malom Kalemegdanu, na kojem je stvarana jugoslovenska košarka i stvorena Crvena zvezda, danas će ugostiti najveće basket majstore u igri 1 na 1 na svijetu.

Veliko svjetsko finale turnira „Red Bull King of the Rock” prvi put će se održati u Beogradu, a prvi put na finalnom takmičenju svog predstavnika imaće i Crna Gora. I to ne jednog, već dvojicu!

Danilo Fatić je to zaslužio pobjedom na turniru u Podgorici održanom 29. maja, dok je njegov rival iz tadašnjeg finala Boško Bošković dobio pozivnicu organizatora nakon odustajanja jednog igrača zbog utiska koji je ostavio u Njegoševom parku.

Finalisti turnira su juče popodne imali trening, a prema onome što su pokazali ljubitelji košarke zaista će imati šta da vide.

"Da sam skaut, zaista bih imao šta da vidim", kaže za „Vijesti” Danilo Fatić, kojeg ljubitelji košarke u Crnoj Gori dobro poznaju jer je igrao za Budućnost, Lovćen, Goricu...

"Ima veoma ozbiljnih igrača, čak i igrača sa ozbiljnim ugovorima. I to mladih, pred kojima su velike karijere. Ali, vjerujem da ću imati šta da pokažem, iako je igra 1 na 1 gotovo gladijatorska borba do posljednjeg atoma snage. Imaću i podršku sa tribina prijatelja i porodice", ističe Fatić.

Naravno, kao i Fatiću, i Bošku Boškoviću će ovo biti debitantski nastup.

"Prezadovoljan sam što sam ovdje, to je zaista velika čast za mene. Ima sjajnih igrača, a ja ću se truditi da dam sve od sebe. Nisam imao puno vremena da se pripremim, ali vjerujem da neću razočarati", rekao je Bošković.

Turnir počinje u 12 sati.

Partije traju po pet minuta, pogoci se vrednuju jedan i dva poena, pet ličnih grešaka znači gubitak utakmice...

Prvi turnir održan je u čuvenom američkom zatvoru Alkatraz, po čijem je nadimku (Stijena) i dobio naziv „Red Bull King of the Rock”.

Bonus video: