Žele perfektan kraj kvalifikacija

Ako upišu i šestu pobjedu, „crveni” bi osigurali 1. mjesto u grupi i imali bolju poziciju pred žrijeb 22. novembra u Istanbulu
2 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Košarkaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.09.2016. 10:09h

Pred posljednju kvalifikacionu rundu, košarkaši Crne Gore su riješili posao i, uz Rusiju, Sloveniju, Mađarsku i Belgiju, obezbijedili vizu za Eurobasket.

Ali, daleko od toga da je za tim Bogdana Tanjevića sve završeno. Pred „crvenima” je još jedan meč, nakon kojeg mogu da završe kvalifikacije sa perfektnih 6-0 i osiguraju bolje mjesto pred žrijeb 22. novembra u Istanbulu.

Rival, ipak, nije bilo ko - u „Topolicu” stiže Gruzija, koja želi da se osveti za poraz u Tbilisiju (74:76) i pobjedom i definitivno obezbijedi mjesto na šampionatu u Turskoj, Izraelu, Rumuniji i Finskoj. Jeste da tim Grka Ilijasa Zurosa i ovako ima veliku šansu da se domogne Eurobasketa kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane selekcije iz sedam grupa, ali Zaza Pačulija i društvo ne žele da čekaju poklon drugih.

"Očekujemo težak meč, kao što je bio i prvi u Tbilisiju. U Gruziji smo slavili u uzbudljivoj završnici, a vjerujem da možemo do novog trijumfa. Vjerujem i da će „Topolica” biti ispunjena do posljednjeg mjesta i to bi trebalo da bude važan adut na putu do nove pobjede. Osigurali smo mjesto na Eurobasketu, ali želimo da završimo kvalifikacije bez poraza i to bi bilo veoma značajno za samopouzdanje i lijepa uvertira pred okupljanje narednog ljeta", rekao je Nikola Vučević.

Jedini Baranin u Tanjevićevom timu upozorava na kvalitet novog centra Golden Stejta Zaze Pačulije, te Tornikea Šengelije, Giorgija Šermadinija i Viktora Sanikidzea, kao i naturalizovanog Majkla Diksona.

"Moramo da ponovimo izdanje iz drugog poluvremena duela u Tbilisiju, jer smo u prvih 20 minuta bili „mekani”, pogotovo u odbrani. U prvom poluvremenu smo im ostavili dosta prostora i mogli su da igraju onako kako žele, ali je izdanje u nastavku bilo znatno bolje. Bili smo mnogo agresivniji u odbrani, pa je bilo lakše i u napadu, što je na kraju donijelo pobjedu. Ukoliko tokom svih 40 minuta budemo na tom nivou, vjerujem da pobjeda neće izostati. Ispunili smo osnovni cilj, ali sada imamo novi i želimo trijumf koji bi znam mnogo značio i za bolju poziciju na žrijebu za Eurobasket", zaključio je Vučević.

Utakmica počinje u 21 sat, a karte za utakmicu će danas biti u prodaji na šalterima sportskih centra „Topolica” (od 9 do 12 i od 17 do 21) i „Morača” (od 9 do 13).

Bonus video: