Fatić: Nikome neće biti lako protiv mene

Trijumfom u Njegoševom parku krajem maja, Danilo Fatić ponio je titulu crnogorskog kralja uličnog basketa i izborio plasman na završno takmičenje
81 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Fatić, Foto: Savo Prelević
Danilo Fatić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.09.2016. 14:20h

U Beogradu se ovog vikenda održava košarkaški turnir u igri jedan na jedan - Red Bull King of the Rock.

Trijumfom u Njegoševom parku krajem maja, Danilo Fatić ponio je titulu crnogorskog kralja uličnog basketa i izborio plasman na završno takmičenje.

Nekadašnji košarkaš Budućnosti i Lovćena, kasnije internacionalac u Ukrajini i Danskoj, nije se, kako kaže, svojom voljom prijavio na basket-turnir u Podgorici, već su ga na takmičenje “ubacili” – prijatelji.

Nisu pogriješili – u maju je nadigrao rivale, koji su od njega mlađi i 15-20 godina.

“Svi ljudi koji mene znaju, znaju da sam bio timski igrač. Prvi put sam igrao jedan na jedan, uvijek bih radije izabrao tri na tri. Ovakva košarka je na granici ekstremnih sportova, malo je vremena za zagrijavanje, imaš pet minuta za borbu do srži i to je to”, kaže Fatić.

“Borba do srži” biće i u Beogradu, na terenima na Malom Kalemegdanu, koji će ugostiti najbolje basketaše svijeta.

“Ne idem sa nerealnim ambicijama i ne jurim karijeru, već vraćam dug košarci, koja mi je donijela dosta toga lijepog. Kada se upale reflektori, kada počne takmičenje, znam da ću skupo prodati kožu. Nikome neće biti lako protiv mene, ali glavni cilj je da odigram dobro I da se lijepo provedem na tom takmičenju”, kaže Fatić.

Imaće Fatić veliku podršku sa tribina, ne samo prijatelja iz Podgorice.

“Na tribinama će biti porodica moje supruge, koja je iz Beograda, a njen brat kaže da je bolji od mene. Očigledno ima oštre kriterijume, pa ćemo da vidimo da li ću ih ispuniti”, ističe Fatić.

Po završetku karijere, Fatić je kao i većina kolega ostao vezan za kraljicu igara, posvetio se edukativnom radu sa djecom. Sa prijateljima uskoro pokreće školu košarke “Street basket”.

“Krećemo od 20. septembra, krećemo od nule. Prvo ćemo raditi osnove košarke, kasnije i individualni rad sa djecom. Želja nam je da prenesemo iskustvo i znanje na neke nove naraštaje”, kaže Fatić.

Crnu Goru će na turniru u Beogradu predstavljati i Boško Bošković, finalista takmičenja, koje je održano u Podgorici, koji je dobio pozivnicu, nakon odustajanja predstavnika Turske.

Bonus video: