Protiv Albanije samo formalnost

Izabranici Bogdana Tanjevića su Albaniju, u prvom meču, u Tirani deklasirali sa čak 40 razlike (113:73)
5 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Košarkaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.09.2016. 20:14h

Još samo pobjeda dijeli košarkaše Crne Gore od plasmana na Eurobasketu (koji će naredne godine biti održano u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji), trećem u istoriji naše muške košarke, nakon učešća na šampionatima u Litvaniji 2011. i Sloveniji dvije godine kasnije.

Teško je i pomisliti da će izabranici Bogdana Tanjevića propustiti priliku da vizu za EP osiguraju sjutra veče (početak 21 sat) u barskoj „Topolici” protiv Albanije, koju je naša selekcija deklasirala u Tirani sa 40 razlike (113:73)...

"Imamo prvu meč loptu za plasman na Evropsko prvenstvo i jasno je da smo apsolutni favoriti. Ipak, ne smije da bude opuštanja već pristup treba da bude na maksimalnom nivou jer je Albanija pokazala da zna da bude nezgodan protivnik kada ekipa nije skoncentrisana. Naš cilj je da odigramo na našem prepoznatljivom nivou, da ispoštujemo sve dogovore i uz podršku navijača, dođemo do pobjede koja bi nas dovela do prvog cilja, a to je viza za Eurobasket", kazao je najmlađi član nacionalnog tima, 17-godišnji član madridskog Reala Dino Radončić.

Crna Gora je u prva četiri kola upisala isto toliko pobjeda, savladavši dva puta Slovačku (97:65, 99:62), te po jednom Albaniju i u derbiju Gruziju u gostima (76:74), u meču koji je, vjerovatno, i odlučio pobjednika grupe F (Gruzija u subotu gostuje, takođe, u Baru) i bolju poziciju na žrijebu za EP koji je zakazan za 22. novembar.

Dakle, sve osim pobjede, i to ponovo ubjedljive, protiv Albanije, u barskom duelu bi predstavljalo prvorazredno iznenađenje. Meč sa susjedom bi, zapravo, trebao da bude samo uvertira za novi okršaj sa Gruzijcima.

"Imamo maksimalan učinak nakon prva četiri kola, a tako bi trebalo da bude i nakon duela protiv Albanije u kojem moramo da opravdamo veliku razliku u kvalitetu između dva tima. Želimo da kvalifikacije završimo sa maksimalnim učinkom, ali o Gruziji ćemo razmišljati nakon što savladamo Albaniju i zvanično izborimo plasman na Eurobasket. Imamo kvalitet da ostvarimo i taj cilj i maksimalan učinak u kvalifikacija bio bi nagrada za naporan rad i sjajnu atmosferu koju smo imali od prvog dana priprema", zaključio je Radončić.

Ulaznice za duel protiv Albanije po cijeni od dva eura biće u prodaji i sjutra na šalterima Sportskog centra „Topolica'' u Baru od 9 do 12 i od 17 do 21 sat i Sportskog centra „Morača'' u Podgorici od 9 do 13 sati.

U prvom duelu grupe F, od 17 sati po našem vremenu, u Tbilisiju će igrati Gruzija i Slovačka.

Bonus video: