Popović: Imamo čemu da se nadamo

Za razliku od Budućnosti, Gran Kanarija je debitant u elitnom košarkaškom takmičenju, a nedavno je mijenjala i trenera
110 pregleda 0 komentar(a)
Petar Popović u duelu sa košarkašima Barselone
Petar Popović u duelu sa košarkašima Barselone

Ako sve bude u redu, odnosno ako avioni na linijama Podgorica - Istanbul, Istanbul - Madrid, Madrid - Gran Kanarija budu letjeli po planu, košarkaši Budućnost Volija će večeras oko 23.30 časova (22.30 po lokalnom) doputovati u Gran Kanariju, jednom od 12 kanarskih ostrva i ostrvaca u Atlantskom okeanu, gdje ih sjutra veče očekuje novo iskušenje u Evroligi.

Španska Gran Kanarija je ekipa kojoj trenutno ide bolje u Evroligi (četiri pobjede u 11 utakmica) nego u ACB ligi (tri pobjede u 11 mečeva), a Budućnost još ne zna za pobjedu u gostima, ali je ogromnu injekciju samopouzdanja dobila velikim pobjedama kod kuće, posebno protiv CSKA i Barselone...

"Gran Kanarija je jedna zahtjevna ekipa, prije svega na domaćem terenu. Igraju brzu košarku, sa dosta trčanja, dosta šuteva, na veliki broj poena. Mislim da moramo biti spremni na to, na utakmicu visokog tempa, i da sa što boljom odbranom probamo da smanjimo njihovo trčanje, da nametnemo ritam koji nama odgovara. Mislim da imamo čemu tamo da se nadamo", rekao je bek “plavih” Petar Popović.

Za razliku od Budućnosti, Gran Kanarija je debitant u elitnom košarkaškom takmičenju, a nedavno je mijenjala i trenera. Umjesto smijenjenog Salva Maldonada, ekipu je preuzeo dugogodišnji pomoćnik Viktor Garsija.

Imao je uspješan debi u Evroligi, Gran Kanarija u prošlom kolu u gostima savladala Armani iz Milana (94:86), a onda je u prvenstvu poražena u gostima od Real Madrida (87:63).

"S obzirom na to da igraju brzu košarku, tokom meča prave serije, ali će imati i padova. Najbitnije je da ostanemo zajedno u svim trenucima meča, bilo da budemo u plusu ili minusu. Ne srećemo se prvi put sa takvim stilom igre, tako da znamo šta nas čeka, pa se nadamo dobrom rezultatu", dodaje Popović.

Najbolji strijelci ekipe su Amerikanci koji su ljetos pojačali Gran Kanariju iz Monaka, odnosno Bešiktaša, Kristofer Evans(prosječno 10,4 poena po meču) i Di Džej Strouberi (10,1)…

"Ne treba izdvajati bilo koga, oni su odlična ekipa. U svakom kolu iskoči poneki novi igrač, prije dva-tri kola je Baez bio MPV kola, iako ima 36 godina. Nećemo se spremati za jednog igrača, već za njih kao ekipu".

Zbog povrede Nikole Ivanovića (koljeno), Popović će ponovo biti jedan od igrača koji će tokom meča igrati na poziciji pleja.

"Prva utakmica mi je najteže pala jer nisam očekivao, nismo ni znali da Nikola neće igrati. Ali, sada sam se već navikao, mislim da mogu da popunim taj prostor. Ja i on nismo isti igrači, ali mislim da ja mogu nešto da doprinesem drugačije od njega, a on opet nešto više od mene. Ja ću dati sve od sebe da se ne primijeti njegov izostanak".

U Budućnosti se osjećam lijepo

Popović (22) je juče produžio ugovor, pa će dres Budućnosti nositi još tri sezone, objavio je njegov menadžer Miško Ražnatović.

U Podgoricu je došao u ljeto 2016. godone iz Mege. Karijeru je počeo u Lovćenu, jednu sezonu proveo je u Grčkoj. Bio je važan dio šampionskog tima, a produžetkom saradnje klub je pokazao da vjeruje u njega na duže staze.

"Srećan što sam produžio ugovor. Svi znaju da se u Budućnosti osjećam lijepo, kod kuće sam. Produženje ugovora se nije dovodilo u pitanje, čim sam dobio ponudu, prihvatio sam je. Međutim, sad ne obraćam pažnju na to, gust nam je raspored, pred nama je puno utakmica, pa je najbitnije da se posvetim narednim obavezama", zaključio je Popović, koji je u dosadašnjem dijelu sezone u Evroligi igrao prosječno 12 minuta i postizao 2,4 poena, uz 1,6 asistencija.

Bonus video: