"Crveni" u Tbilisiju traže put na Eurobasket

Nema dileme da bi pobjeda našem nacionalnom timu trasirala put ka Eurobasketu 2017, jer je teško očekivati da bi Vučević i saigrači do kraja kvalifikacija ispustili takvu prednost
5 komentar(a)
Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.09.2016. 15:32h

Nakon dva lagana takmičarska meča ili dva jača treninga (protiv Slovačke i Albanije) za reprezentaciju Crne Gore sjutra je najozbiljniji ispit u kvalifikacijama.

Izabranike Bogdana Tanjevića u Tbilisiju očekuje derbi 3. kola F grupe, meč sa selekcijom Gruzije.

Nema dileme da bi pobjeda našem nacionalnom timu trasirala put ka Eurobasketu 2017, jer je teško očekivati da bi Vučević i saigrači do kraja kvalifikacija ispustili takvu prednost.

"Meč sa Gruzijom može biti odlučujući u kvalifikacijama. U slučaju pobjede, dosta toga bi bilo riješeno. Oni su iskusan, neugodan tim. Bili su na posljednjih nekoliko takmičenja, tako da ćemo morati da damo maksimum. Očekujem tvrdu utakmicu, u kojoj će dominirati odbrane, tako da moramo da pružimo najbolje da upišemo novu, treću pobjedu u kvalifikacijama", kazao je Nikola Vučević.

Gruzini su učestvovali na tri posljednja šampionata, a prije dvije godine su bili 15.

Pod košem Vučevića i drugove, za razliku od prethodnih utakmica, očekuje ozbiljan posao. Cilj je zaustaviti Zazu Pačuliju, člana Golden Stejta, a tu je Tornike Šengelija, kao i nama dobro poznati Georgi Šermadini.

"Imaju iskusne košarkaše. NBA igrača Pačuliju, tu je i Šengelija, biće motivisani na svom terenu. To može biti i prednost za nas. Mi smo mlađi od njih, pokušaćemo da ih pobijedimo na energiju koju imamo", kazao je Vučević, koji je sa 15,5 poena, pet skokova i tri asistencije po meču najbolji pojedinac "crvenih".

Pred meč u Tbilisiju, glavobolju stručnom štabu predstavlja povreda šake Nikole Ivanovića, čiji je nastup upitan.

Plej AEK-a nije trenirao prethodnih dana, pa će selektor Tanjević Amerikancu Majklu Diksonu, inače Nikolinom novom saigraču, suprostaviti zemljaka Dereka Nidama, a tu su i Nikola Pavličević i Nemanja Vranješ.

Pačulija: Vučević je veliki igrač

Gruzija je baš kao i Crna Gora bila maksimalna u prva dva meča. Prva zvijezda reprezentacije Zaza Pačulija kaže da se raduje novom duelu protiv našeg asa Nikole Vučevića.

"Igrao sam protiv Nikole nebrojeno puta u NBA ligi. On je veliki igrač i to je dokazao tokom nastupa u Orlandu sve ove godine. Biće zanimljivi naši novi dueli pod košem. Kada igrate u reprezentaciji ti dueli se malo razlikuju, jer igrači obično imamo drugačije uloge, različit je sistem igre. Evropska košarka je drugačiji nego NBA. Što se tiče mene uradiću sve da pomognem svom timu da pobjedimo", kazao je Pačulija.

Bonus video: