Šon Džejms za titulu

"Imamo dobar tim, moja uloga biće da se što prije uklopim, odgovorim na sve zahtjeve trenera i pomognem timu da upišemo što više pobjeda ove sezone", kazao je Džejms
11 komentar(a)
Šon Džejms, Foto: Luka Zeković
Šon Džejms, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.09.2016. 16:05h

Budućnost Voli danas je predstavila najzvučnije pojačanje ovoga ljeta.

Šon Džejms (33, 208 cm) zadužio je dres sa brojem pet, a sa klubom iz Njegoševog parka je dogovorio jednogodišnju saradnju.

Iza 33-godišnjeg centra je impresivan košarkaški CV - bio je kapiten Makabija, sa kojim je 2014. godine osvojio titulu prvaka Evrope, a prošle sezone je bio član Bilbaa i Olimpijakosa.

"Želio bih da se zahvalim na ukazanoj šansi koju su mi pružili čelni ljudi Budućnosti. Bio sam u Podgorici prije pet godina sa Makabijem, kada smo igrali ABA ligu, tako da znam gdje dolazim. Spreman sam. Imamo dobar tim, moja uloga biće da se što prije uklopim, odgovorim na sve zahtjeve trenera i pomognem timu da upišemo što više pobjeda ove sezone", kazao je Džejms.

Džejms je profil centra koji je tražio trener Vlado Šćepanović, igrač koji će uz Džej Ara i Markusa Vilijamsa činiti napadački trio podgoričkog kluba.

"U reketu smo dobili iskusnog, provjerenog igrača. Mislim da će brzo ući u naš sistem igre i da će nam biti od velike pomoći ove sezone", kazao je Šćepanović.

Iza Budućnosti je prvi dio priprema i osvajanje Memorijalnog turnira "Ljubo Jovanović" u Baru.

"Završili smo prvi dio priprema u Kolašinu sa kojim sam zadovoljan. Osvojili smo turnir u Baru. Turnir je došao u pravo vrijeme i sa te strane sam zadovoljan. Imamo 20- tak dana do početka lige, smatram da ćemo biti spremni. Ono što fali su igrači iz reprezentacije, nakon njihovog dolaska to će biti još bolje", kazao je Šćepanović.

Zbog povrede kapiten Suad Šehović će propustiti kompletne pripreme i kontrolne mečeve.

"On 12. septembra skida gips sa ruke i kreće u rehabilitaciju. Nadam se da će do početka lige biti spreman. Nećemo rizikovati sa njim, Suad nam treba tokom cijele sezone, tako da ne treba žuriti", kazao je Šćepanović.

Kada su u pitanju ambicije za narednu sezonu, Šćepanović je ponovio da njegov tim ne bježi od napada na titulu.

"Ja sam i prvog dana rekao da je Budućnost uvijek imala visoke ciljeve, to će to biti i ove sezone. Mi se spremamo za najviše, za koliko će to biti dovoljno, vidjećemo na kraju sezone", istakao je Šćepanović.

Bonus video: