Odbrana triple krune obaveza

“Naš plan je da ove godine pokušamo ponoviti uspjeh iz prošle sezone. Vjerujem da to možemo ostvariti. Napravili smo dobar tim, obezbjedili sve što je potrebno da Budućnost Bemaks ostvari zapažen rezultat”
79 pregleda 1 komentar(a)
ŽKK Budućnost Bemaks, Foto: Luka Zeković
ŽKK Budućnost Bemaks, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.09.2016. 15:46h

Ženski košarkaški klub Budućnost Bemaks predstavio je danas novi tim, koji u sezoni 2016/2017 ima visoke ambicije. Cilj je nastavak dominacije na domaćoj sceni, dok će u regionalnoj ligi “vučice” probati da odbrane trofej.

“Naš plan je da ove godine pokušamo ponoviti uspjeh iz prošle sezone. Vjerujem da to možemo ostvariti. Naparavili smo dobar tim, obezbjedili sve što je potrebno da Budućnost ostvari zapažen rezultat. Sezona će biti teža nego prošla imaćemo jaču konkurenciju ali vjerujem da Budućnost može da odgovori svim tim izazovima”, kazao je predsjednik Budućnost Bemaksa Zoran Vukčević i najavio nove ciljeve kluba.

“Intenziviraćemo školu košarke, jer nam je u planu da popularizujemo žensku košarku u Crnoj Gori. Klub će raspolagati sa pet sala, u planu je još jedna, tako da ćemo imati sve uslove za dobar rad. Naš plan je da se Budućnost Bemaks naredne godine takmiči u Fiba Evrokupu. Uradićemo sve da obezbjedimo uslove da budemo dio Fibinog takmičenja”, istakao je Vukčević.

“Plavo -bijele” dresove danas su zadužile Nikolina Babić, Biljana Stjepanović, Tamara Kapor, Kristina Topuzović, Sara Raičević, dok je dogovoren produžetak saradnje i sa Irenom Matović.

“Ja sam od marta ove godine dio kluba. Stvarno sam prezadovoljna uslovima koje imam ovdje. Mi se spremamo za ovu sezonu, sjutra putujemo na pripreme na Žabljak, nakon toga ćemo odigrati nekoliko kontrolnih utakmica. Nadam se da ćemo pred našom publikom početkom oktobra na pravi način otvoriti sezonu”, kazala je Tamara Kapor.

Jedno od novih lica je i Kristina Topuzović, koja je prošle godine osvojila titulu prvaka Evrope sa reprezentacijom Srbije u Budimpešti.

“Treniramo dobro. Meni je to potrebno zbog povrede koju sam imala i zbog koje sam propustila veći dio prošle sezone. Idemo sjutra na pripreme na Žabljak. Nakon kojih slijede kontrolni turniri u Beogradu i Budimpešti, koji će nam poslužiti da se što bolje pripremimo za početak regionalne lige”, kazala je Topuzović.

Dolaskom Biljane Stjepanović klub je riješio i poziciju centra.

“Želim da se zahvalim čelnicima Budućnosti na ukazanoj šansi. Radujem se što ću braniti “plavo-bijele” boje. Ono što mogu da obećam je da ću dati svoj maksimum. Vjerujem da ćemo se svi zajedno radovati na kraju sezone”, kazala je Stjepanović.

Saopšteno je da će dio stručnog štaba biti kondicioni trener Mikica Ljubojević.

Sezonu u regionalnoj ligi Budućnost Bemaks otvara 5. oktobra protiv Crvene zvezde u Podgorici.

Bonus video: