Budućnost Voli našla i centra: Stigao Šon Džejms

57 pregleda 18 komentar(a)
Šon Džejms, Foto: Http://www.redplanet.gr/
Šon Džejms, Foto: Http://www.redplanet.gr/
Ažurirano: 03.09.2016. 09:05h

Budućnost Voli je, konačno, riješila i pitanje centra za narednu sezonu - jednogodišnji ugovor potpisan je sa iskusnim Šonom Džejmsom (33g, 208cm), bivšim kapitenom Makabija, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Džejms je u prošloj sezoni igrao za čak tri kluba, počeo je u Bilbauu, u decembru se rastao sa španskim klubom i potpisao za Olimpijakos, ali se 23. januara sporazumno raskinuo ugovor i otišao u turski Eskišehir, za koji je igrao do kraja sezone.

Šon je u dresu slavnog izraelskog kluba osvojio Evroligu 2014.godine.

Rođen je u Gvajani, ali ima i američko državljanstvo. Igrao je za dva koledža u NCAA ligi (Nortrheastern i Duquesne), a od 2008. godine igra u evropskim klubovima.

Počeo je u Bnei Hašaronu (2008-2011), a igrao je i za Makabi (2011-2014) i Armani Milano (2014-2015)...

Dolazak Džejmsa znači da je otpala mogućnost da za Budućnost zaigra Sedrik Simons, centar sa NBA (Nju Orleans, Klivlend, Sakramento, Čikago) i evroligaškim iskustvom (Makabi, Olimpijakos), koji je od 18. avgusta bio na probi u redovima našeg šampiona, ali, očigledno, nije zadovoljio ukuse šefa stručnog štaba Vlada Šćepanovića, vjerovatno i zbog skoro jednogodišnje pauze zbog povrede koljena...

Prije Džejmsa, Budućnost su ljetos pojačali (vratili se) Nemanja Gordić, Boris Savović, Džej Ar Rejnolds, Markus Vilijams,Zoran Nikolić i Petar Popović.

Bonus video: