Usputna stanica do Gruzije

"Idemo korak po korak, ali, naravno, manje-više, svima nam je u glavi ekipa Gruzije, koja je sastavljena od odličnih pojedinaca, imaju vrlo kvalitetnu petorku. Ali, o tom, potom, prvo da preskočimo Albaniju, pa ćemo onda razmišljati o Gruziji2, upozorava Vranješ.
1 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 02.09.2016. 14:05h

Nakon odličnog debija u kvalifikacijama i ubjedljive pobjede u „Morači“ protiv Slovačke (97:65), košarkaše Crne Gore sjutra u Tirani protiv Albanije očekuje još jedna utakmica u kojoj treba da opravdaju ulogu favorita, na putu do dva meča sa Gruzijom (7. septembra u Tbilisiju i deset dana kasnije u Baru), koji će odlučiti da li će se ekipa Bogdana Tanjevića naši na Eurobasketu iduće godine...

"Favoriti smo protiv Albanije, ne bi trebalo da bude problema sa zabilježimo pobjedu", kaže Nemanja Vranješ, koji je protiv Slovačke upisao osam poena.

Bek Budućnosti ističe da ima vremena do Gruzije, ali da „crveni“ misle i na odlučujuće duele u grupi F.

"Idemo korak po korak, ali, naravno, manje-više, svima nam je u glavi ekipa Gruzije, koja je sastavljena od odličnih pojedinaca, imaju vrlo kvalitetnu petorku. Ali, o tom, potom, prvo da preskočimo Albaniju, pa ćemo onda razmišljati o Gruziji2, upozorava Vranješ.

Albanija je u prvom kolu poražena od Gruzije (86:47).

"Čeka nas meč koji treba da iskoristimo na najbolji mogući način, da pobjedu ne dovodimo u pitanje, kako bismo imali pravi uvod za meč sa Gruzijom, koji će biti značajan za plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Petar Popović.

S obzirom na razliku u kvalitetu i na semaforu (početkom posljednje četvrtine je bilo i plus 39 za našu selekciju), Tanjević je protiv Slovačke šansu pružio svim igračima, i tako sačuvao snagu nosiocima igre.

"Treba da iskoristim svaku šansu koju dobijem, kao što je bio slučaj protiv Slovačke. Ali, bitno je da svi igramo i da svi budemo odmorni, za najvažnije mečeve sa Gruzijom. Igrati za reprezentaciju, bilo mladu, bilo seniorsku je prelijep osjećaj, pogotovo je velika privilegija i šast biti sa momcima koji igraju najjače lige na svijetu. Uživam u svakom trenutku koji provodim sa njima", dodao je Popović, koji je uknjižio dva poena na premijeri.

Meč protiv Slovačke, prvi takmičarski nakon više od dvije godine, nagovijestio je novu energiju, ali će dobru igru na startu biti potrebno potvrditi i u narednim utakmicama...

"Pohvalio bih sjajnu atmosferu u timu, od prvog dana priprema do danas, druženje je na veoma zavisnom nivou, kako na terenu, tako i van njega. Ne samo između nas igrača, već i sa stručnim štabom i svim ljudima iz Saveza. Svi bukvalno dišemo jedni za druge. Mislim da su gledaoci to mogli da prepoznaju već na prvom meču", ističe Vranješ, koji je, uz druge bekove, imao i zadatak da nadomjesti odsustvo povrijeđenog Suada Šehovića.

"Veliki je hendikep odsustvo kapitena Šehovića. Mi ostali bekovi dobili smo zadatak da popunimo tu prazninu, da ga zamijenimo, nadam se da smo iskoristili tu šansu. Od prvog do posljednjeg dana svi momci daju maksimum, nadam se da ćemo tako da nastavimo kako bi rezultati bili što bolji", zaključio je Vranješ.

Duel u Tirani počeće u 19 sati. U drugom meču te grupe, sat ranije u Bratislavi, sastaće se Slovačka i Gruzija.

Sjajan put od Sutjeske, preko Budućnosti do reprezentacije

Nemanja Vranješ kaže da mora biti zadovoljan proteklom sezonom, u kojoj je pažnju na sebe skrenuo u dresu Sutjeske, igrama u ABA ligi, potom je uslijedio prelazak u Budućnost, a na kraju i poziv selektora Bogdana Tanjevića...

"Zaista sjajna sezona za mene, ali sa velikim žalom što sam sa Sutjeskom ispao iz ABA lige, na jednu loptu, u posljednjoj sekundi, protiv ekipe Zadra. Međutim, to je košarka, sport, šta da se radi. Budućnost je za mene novi izazov, uspio sam da osvojim prvu titulu u mojoj karijeri, a nakon toga je stigao i poziv za reprezentaciju, koji sam, mislim iskoristio maksimalno. Zaista sam presrećan, nadam se novoj uspješnoj sezoni u dresu Budućnosti", rekao je Vranješ.

Bonus video: