Tanjević: Očekujem maksimalan skor ove ekipe

"Odlično smo otvorili kvalifikacije. Slijedi Albanija, potom Gruzija, a to će biti meč za prvo mjesto u F grupi”, kazao je as Orlando Medžika
118 pregleda 7 komentar(a)
Bogdan Tanjevic, Foto: Filip Roganović
Bogdan Tanjevic, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.09.2016. 15:44h

Nakon dvije godine pauze, crnogorska košarkaška reprezentacija je odigrala prvi takmičarski meč. Očekivano prvi cilj je ispunjen - tim Bogdana Tanjevića pobjedom nad Slovačkom 97:65 je startovao u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo, čime je zvanično započet novi ciklus ove generacije.

“Naš cilj je da se kvalifikujemo na Eurobasket. Kad dobiješ ovako ozbiljno pripremljenu ekipu, to je više nego dobro. Ja mislim da smo mi u vrhunskoj formi, i bio bih zadovoljan da preostalih pet mečeva odigramo na ovako visokom nivou”, istakao je crnogorski selektor.

Pored zalaganja i pobjede svog tima, Tanjević kaže da ga posebno raduje odnos publike prema reprezentaciji.

“Napravila se jedna atmosfera povjerenja, uzajamnog povjerenja igrača i navijača. Publika je prepoznala veliko zalaganje. Ljudi ovdje dobro razumiju košarku, razumiju čak i šta je vic u košarci. Tako da publika sad ima svoj tim, a tim ima energiju sa tribina, što je jako dobro”, kazao je Tanjević.

Tanjević je protiv Slovačke dosta rotirao, pružio šansu svim igračima, na taj način držao tempo igre na visokom novou.

“Zadovoljan sam što su mladi igrači tu sa nama, oni su tokom pripremnog perioda radili dobro i rastu zajedno sa timom”, kazao je Tanjević i nastavio...

“Nadam se da će oni biti bolji za još jednu nijansu. Imamo obavezu da polako formiramo ekipu, koji će nas sljedeće godine predstavljati na Eurobasketu”, rekao je Tanjević.

U reketu Crna Gora je bila dominatna. Nikola Vučević, Bojan Dubljević i Marko Todorović pokazali su da će biti naše najjače oružije.

“Zasluženo smo slavili. Pripremali smo se dosta za početak kvalifikacija, maksimalno smo spremni i u svaku narednu utakmicu ući ćemo kao protiv Slovačke”, kazao je kapiten Bojan Dubljević.

Nikola Vučević imao je posebnu motivaciju. Nakon tri godine ponovo je zaigrao u crvenom dresu.

“Dugo nisam igrao pred našom publikom, bilo mi je drago da istrčim na parket. Lijepo su me dočekali, pozdravili navijači, vratila su mi se neka sjećanja dok sam igrao u Budućnosti”, istakao je Vučević i nastavio...

“Atmosfera u timu je sjajna. Od prvog dana je sve na visokom nivou, svi se poznajemo dobro. Tome je dostao doprinio i selektor Tanjević, tako da se sve to vidjelo kako funkcioniše na pravi način protiv Slovačke. Odlično smo otvorili kvalifikacije. Slijedi Albanija, potom Gruzija, a to će biti meč za prvo mjesto u F grupi”, zaključio je as Orlando Medžika.

Bonus video: