Mornar spreman za igru na četiri fronta

5 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Anto Baković
KK Mornar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 31.08.2016. 17:50h

Na svečanosti u hotelu “Sidro“, košarkaški klub Mornar je promovisao tim i najavio ambicije za takmičarsku sezonu 2016/2017. u kojoj se prvi put u klupskoj istoriji bori na četiri fronta- ABA ligi, FIBA Evropa ligi, domaćem prvenstvu i Kupu Crner Gore. Za ostvarenje ključnog cilja - opstanak u ABA ligi, boriće se kapiten Marko Mijović, Lamont Džouns, Nikola Korać, Nemanja Krstić, Emir Hadžibegović, Mihailo Radunović, Marko Ćalić, Marko Mugoša, Balša Radunović, Antabija Voler, Oktavio Elis, Kol Dikerson, Radoje Vujošević i Ivan Todorović.

"Pred nama je duga, nadam se i uspješna sezona. Mornar je brend grada, igraćemo ABA ligu, pedantan rad prethodnih sedmica Đorđija Pavićevića vrlo brzo će pokazati da će to biti pravi barski sportski projekat. Podrška grada je veoma važna, dvorana za svaku utakmicu treba da je puna, a da se kroz godišnje karte ugledamo na sve velike evropske klubove. Da svi, počev od mene pa do Đoka (Pavićevića) i igrača kupimo karte i tako podržimo Mornar. To je simboličan način da pokažemo da svi učestvujemo u ovom projektu, da svi budemo dio uspjeha, da izgradimo zajednicu i iskoristimo ovaj uspjeh kao zamajac za stvaranje ambijenta i uslova koji će promovisati nove asove, uzdignuti sve mlađe košarkaške selekcije", rekao je predsjednik kluba Igor Lukšić.

Pozdravljen kao najzaslužniji za razvoj ovog projekta, šef stručnog štaba Đorđije Pavićević iskazao je nadu da će publika uživati na utakmicama , te da će ove godine Mornar imati još više uspjeha nego prošle sezone.

"Nadam se da će stanica svih ljubitelja sporta košarke svake subote i srijede u najboljem smislu te riječi biti dvorana “Topolica”, da će se utakmice većim dijelom završavati našim pobjedama i da ćemo rezutate od prošle sezone - tri finala, brzo zaboraviti, jer ćemo se radovati boljim, iako je pred nama teže takmičenje i jači rivali", rekao je Pavićević.

Predsjednik Opštine Bar, Zoran Srzentić, istakao je da ovakav Mornar pozicionira grad Bar i da njegov uspjeh daje priliku gradu da se promoviše kao centar koji će čitave godine, a ne samo dva do tri mjeseca, imati sportsko-turističku sezonu.

"Lokalna uprava biće uz Mornar i očekujem da će ova pozitivna energija, odnosno uspjeh, biti ne samo jedne godine, već da će ta priča biti nastavljena i ubuduće , da košarkaški klub bude primjer i ostalim klubovima",kazao je Srzentić.

Prva velika klupska obaveza je 27. i 29. septembra, kada će se u dvomeču sa Igokeom, Mornar boriti za plasman u FIBA Ligu šampiona. Kapiten Marko Mijović naglasio je da je atmosfera u ekipi izvanredna.

"U jeku smo bazičnih priprema koje igrači najmanje vole, ali, i to se mora kvalitetno odraditi da bi spremno dočekali start takmičenja. Novajlije se dobro uklapaju u naš sistem rada, a mi starosjedioci smo tu da im maksimalno pomognemo koliko je to u našoj moći, nadam se da će sve kockice biti složene do meča sa Igokeom", naglasio je Mijović.

Sezonske karte prvi put u Baru

Zbog enormnih troškova brojnih takmičenja, stav uprave kluba je da neće biti besplatnih karata. Cijene sezonskih karata za 13 mečeva ABA lige i za FIBA takmičenja biće od 40, pa do 80 eura za najbolja mjesta, i moći će da se rezervišu već od narednog ponedjeljka. Kupovaće ih, istaknuto je, i svi članovi kluba, ”biće plaćeno mjesto i na igračkoj klupi”, obavijestili su iz uprave barskog kolektiva.

Bonus video: