"Gluvi telefoni": Trejd Arize propao zbog nesporazuma oko prezimenjaka

Čelnici NBA klubova pregovarali o prelasku košarkaša Finiksa u Vašington, a onda je dogovor propao zbog nesvakidašnje situacije
540 pregleda 0 komentar(a)
Ariza (s loptom), Foto: Reuters
Ariza (s loptom), Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2018. 13:13h

Vašington Vizardsi pregovarali su o mogućnosti dovođenja košarkaša Finiksa, Trevora Arize, u dilu koji bi uključivao više timova, ali je za sada sve otkazano zbog neobičnog nesporazuma.

Dogovor je, kako je javio novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski, propao jer se klubovi nisu dobro razumjeli koji košarkaš Memfisa će biti uključen u dogovor - Maršon ili Dilon Bruks.

Ariza je, prema dogovoru, navodno trebalo da pojača Vašington, košarkaš Vizardsa Keli Ubre bi postao član Memfisa, dok bi Ostin Rivers, Vejn Šelden i Maršon Bruks bili poslati u Finiks.

Novinar sportskog radija iz Arizone Džon Gambadoro sinoć je "tvitovao" da će Dilon, a ne Maršon Bruks pojačati Finiks, da bi Vojnarovski potom rekao da Dilon Bruks neće biti uključen u trejd, a onda i objavio da je dogovor otkazan zbog nesporazuma.

Sansi su navodno prethodno bili u razgovorima sa Los Anđeles Lejkersima o prelasku Arize, pokušavajući da u dogovor uključe treći tim u koji bi Lejkersi poslali Kentavijusa Koldvel-Poupa.

Ariza je ljetos potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 15 miliona dolara i u dosadašnjem dijelu sezone bilježi 9.7 poena, 5.5 skokova i 3.3 asistencije po utakmici.

Bonus video: