Šćepanović: Uvijek na najveće domete

Podgoričani su ovog ljeta stvorili respektabilan tim, koji će biti konkurentan za najviši plasman u ABA ligi. Od tih ambicija ne bježi ni trener Vlado Šćepanović
3 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.08.2016. 13:03h

Košarkaši Budućnost Volija počeli su pripreme za novu sezonu, a trener Vlado Šćepanović odradio prvi trening sa ekipom u Kolašinu.

Podgoričani su ovog ljeta stvorili respektabilan tim, koji će biti konkurentan za najviši plasman u ABA ligi. Od tih ambicija ne bježi ni trener Vlado Šćepanović.

“Budućnost je ekipa koja uvijek ide na najveće domete. Nema razloga da tako ne bude ni ove godine. Sve ćemo učiniti da Budućnost zauzme što bolju poziciju, sigurno neće biti lako, sve ekipe su se pojačale. Ono što je sigurno ne bježimo od odgovornosti, daćemo sve od sebe, za koliko će to biti dovoljno, vidjećemo na kraju sezone”, kazao je Šćepanović.

Šćepanović je u Kolašin poveo deset košarkaša: Bojana Subotića, Seada Šehovića, Borisa Savovića, Andriju Slavkovića, Aleksu Ilića, Vasilija Baćovića, Miloša Popovića, Milića Starovlaha i Nikolu Vujovića. Na spisku i autobusu za Kolašin se, pomalo neočekivano našao Ognjen Čarapić, koji još uvijek nije potpisao profesionalni ugovor sa klubom.

“Čarapić je uredno obavješten da danas počinju pripreme”, kratko je kazao Šćepanović.

Ostatak igrača ekipi će se priključivti u etapama. Nakon završenih obaveza sa reprezentacijom, klupsku opremu će zadužiti: Suad Šehović, Nemanja Vranješ, Petar Popović, Zoran Nikolić i Nemanja Gordić.

Amerikanci Markus Vilijams i Džej Ar Rejnolds u Podgoricu dolaze za nekoliko dana, nakon uobičajenih zdravstvenih pregleda, priključiće se timu.

“Razgovarao sam sa obojicom. I jedan i drugi su u treningu. Vilijams je takmičarski bio u pogonu tokom ljeta u Sjedinjenim Državama. Vjerujem da smo uspostavili korektan odnos, odnos povjerenja”, kazao je Šćepanović i nastavio...

“Imaćemo odlične uslove za rad u Kolašinu. Očekuje nas dosta posla, dosta je novih igrača, ekipa je praktično nova. Bitno je da sve igrače zaobiđu povrede i da se ostatak momaka što prije priključi timu. Bićemo spremni za sva takmičenja, ABA liga je izvjesna, prijavili smo se i za Evrokup, imamo grupu, vidjećemo šta će se tu dešavati”, ističe Šćepanović.

U gradu na Tari, “plavi” će boraviti do početka septembra, kada kreću prve kontrolne utakmice.

“Očekuje nas turnir 10. i 11. u Vršcu, 16. i 17. smo u Sarajevu, a od 22. septembra do 25. nas očekuju provjere u Zadru. Tražimo rivale za početak sljedećeg mjeseca. Nadam se da ćemo i to riješti narednih dana”, kazao je sportski direktor Gavrilo Pajović.

Bonus video: