Tanjević: Osjeća se atmosfera zajedništva, to je ono što me uvijek prvo interesuje

“Zadovoljan sam provjerama koje smo imali protiv Švajcarske i Mađarske, a naročito se to može reći za duele protiv Mađara koje predvodi naš stručnjak Stojan Ivković", kaže Tanjević
7 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 14.08.2016. 16:15h

Naš seniorski košarkaški nacionalni tim uspješno završavaju prvi dio priprema na Zlatiboru, uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Izabranici selektora Bogdana Tanjevića u staroj bazi boravili su od 23. jula i odigrali pet kontrolnih mečeva, tri protiv Mađarske i dva sa Švajcarskom, te upisali isto toliko pobjeda.

“Zadovoljan sam provjerama koje smo imali protiv Švajcarske i Mađarske, a naročito se to može reći za duele protiv Mađara koje predvodi naš stručnjak Stojan Ivković. Bili su mnogo teži protivnik nego što sam očekivao. Bili su na pripremama uoči dolaska na Zlatibor i imali su mnogo više energije nego Švajcarska. Nijedna od tih utakmica nije bilo izgubljeno vrijeme, već nešto što je koristilo u želji da slažemo kockice i dođemo do vizije tima koji treba da se prikaže u pravom svjetlu u kvalifikacijama “, kazao je Tanjević za sajt KSCG i dodao...

“Osjeća se atmosfera zajedništva i to je ono što me uvijek prvo interesuje u vođenju tima. Na pripremama je bilo 19 igrača, ali u narednom periodu računaću na 16. Sa nama su bili i mladi reprezentativci koji su ostvarili sjajan rezultat osvajanjem zlatne medalje na B prvenstvu Evrope i naša želja je da pratimo sve mlade igrače koji su kandidati za A tim ”, istakao je crnogorski selektor.

U nastavku, od srijede, slijede, ozbiljnije provjere na turniru u Skoplju protiv Makedonije, Bosne i Hercegovine, i Belgije.

Tanjević u Skoplje vodi 15 košarkaša. Danilo Nikolić dobio je dozvolu selektora da otputuje u Španiju na potpisivanje ugvora sa Bilbaom, dok će Sead Šehović zbog povrede koljena propustiti kvalifikacije za Eurobasket.

“Žao mi je što nijesam u prilici da pomognem saigračima i stručnom stabu u kvalifikacijama za Eurobasket. Koristim priliku da se zahvalim na pozivu i ukazanom povjerenju i želim saigračima maksimalan učinak u predstojećim kvalifikacijama. Nadam se da ću u predstojećim akcijama biti u prilici da na najbolji mogući nacin dam doprinos reprezentaciji”, kazao je Sead Šehović.

Na turniru Skoplju Tanjević računa na; Nikolu Ivanovića, Nikolu Pavlićevića, Dereka Nidama, Nemanju Vranješa, Vladimira Mihailovića, Suada Šehovića, Petra Popovića, Dina Radončića, Nemanju Đurišića, Nemanju Radovića, Vladimira Dašića, Zorana Nikolića, Nikolu Vučevića, Bojana Dubljevića i Marka Todorovića.

Nakon turnira u glavnom gradu Makedonije biće poznato kojih će 14 košarkaša biti u konkurenciji za predstojeće kvalifikacije. Posljednji kontrloni duel Nikola Vučević i saigrači odigraće 27 avgusta protiv Slovenije.

Prvi meč u kvalifikacijama za Eurobasket na programu je 31. avgusta protiv Slovačke u Podgorici.

Bonus video: