Budućnost sjutra gostuje Celju: Za prvu pobjedu u gostima

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala ovog regionalnog takmičenja u kojem su slavile Podgoričanke.
234 pregleda 0 komentar(a)
Goran Bošković
Goran Bošković

Košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra (17 časova) u Sloveniji protiv Celja igraju derbi 9. kola WABA lige.

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala ovog regionalnog takmičenja u kojem su slavile Podgoričanke.

Šampionke su u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarile po tri pobjede i poraza, dok ekipa Celja ima četiri pobjede i jedan poraz.

"Očekuje nas težak meč. Dobro je poznato da je Celje godinama jedan od najboljih klubova u regionu. Slovenke igraju sjajno, uvijek imaju velike ambicije, konstantno su u vrhu i svjesne smo šta nas čeka. Naravno, ekipa kakva je Celje nije za vađenje, ali ćemo nastojati da nakon tri vezana poraza na gostovanjima, uradimo sve kako bi taj niz prekinule", kazala je Milena Jakšić, bek Podgoričanki.

Izabranice Gorana Boškovića će i u Celju biti oslabljene neigranjem Patricije Bure, koja će zbog povrede propustiti ostatak sezone, a debitovaće Jelena Vučetić, plejmejkerka crnogorske reprezentacije.

"Nova sezone i novi sistem takmičenja, gdje se ne igra po grupama, već je jedinstva ligena donosi mnogo manje prostora za eventualne kikseve. Mi smo na tri gostovanja poražene, a jasno je da je ovo najteže. Ne može se reći da idemo da se iskupimo, ali eto baš protiv finaliste od prošle sezone i učesnika Evrokupa želimo da ostavimo što bolji utisak. Dobro smo radile i nadam se da ćemo djelovati dobro", naglasila je Nikolina Džebo, krilni centar ,,plavih”.

Bonus video: