Francuska prvi protivnik kadeta

79 pregleda 1 komentar(a)
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 11.08.2016. 11:08h

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore od sjutra (petak) do 20. avgusta će u Radomu (Poljska) igrati na Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina. '

Nakon uspješnih nastupa mlade i juniorske reprezentacije koje su osvojile zlatne medalje na šampionatima Evrope B divizije u Grčkoj, odnosno Makedoniji, kadetska selekcija ima dodatni motiv da ostane u elitnom rangu, kako bi narednog ljeta sve crnogorske selekcije bile u društvu najboljih evropskih reprezentacija.

Protivnici u grupi su Francuska, Litvanija i Bosna i Hercegovina, a u nokaut fazu će se plasirati sve selekcije.

Sve četiri reprezentacije idu u osminu finala, nakon čega slijedi četvrtfinale ili borba za opstanak u eliti.

Prvi protivnik u petak (20. 45 sati) biće selekcija Francuske.

"Radili smo kvalitetno tokom priprema i imali dovoljan broj pripremnih mečeva koji su poslužili za uigravanje tima. Od prvog dana imamo jasan cilj, a to je da se pripremimo na najbolji način kako bi u veoma jakoj konkurenciji uspjeli da izborimo opstanak u elitnom rangu. Ova generacija igrača ima kvalitet i to su pokazali pripremni mečevi, ali nijesmo jednako dobro pokriveni na svim pozicijama, a uz to je sistem takmičenja takav da ćemo odigrati sedam mečeva u samo devet dana, zbog čega svi igrači moraju da daju doprinos".

"Nalazimo se u veoma jakoj grupi u kojoj su Francuska i Litvanija koje su košarkaške velesile o kojima ne treba trošiti previše riječi, dok smo protiv Bosne i Hercegovine odigrali tri kontrolna duela i slavili ubjedljive pobjede, pa vjerujem da će ishod biti isti i na šampionatu u Poljskoj. Idemo korak po korak i sa željom da pružimo maksimum u svakom duelu, svjesni da je najvažniji prvi meč u nokaut fazi nakon kojeg će se znati da li idemo među osam najboljih ili u borbu za opstanak. Na licu mjesta će biti prilike da se uvjerimo u kvalitete svih reprezentacija, ali vjerujem da uz maksimalno zalaganje i doprinos svih igrača možemo do cilja, a to je očuvanje statusa člana A divizije", kazao je selektor kadeta Mladen Ostojić za sajt KSCG.

Na spisku selektora Ostojića su Igor Drobnjak (Budućnost Voli), Božidar Labović (Mornar), Andrej Vulević (Sutjeska), Novak Obradović (Primorje), Nikola Pešić (Mornar), Pavle Đurišić (Pion Bino), Bojan Tomašević (Crvena zvezda), Stefan Vlahović (Joker), Jovan Kljajić (Play Off), Danilo Brnović (Budućnost Voli), Vlado Marljukić (Mornar) i Nikola Žižić (Barselona).

Bonus video: