Barani žele u Ligu šampiona

1 komentar(a)
Košarkaši Mornara, Foto: Anto Baković
Košarkaši Mornara, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 11.08.2016. 10:00h

Košarkaši Mornara juče su zvanično počeli pripreme za novu sezonu. Nakon uobičajenih medicinskih pregleda, Barani su odradili prvi trening u dvorani “Topolica”.

Mornar ove sezone očekuju takmičenje u ABA ligi i kvalifikacije za Fibinu Ligu šampiona, i dvomeč sa Igokeom.

Na startu regionalnog takmičenja Bar će biti domaćin košarkaškog spektakla, u prvom kolu Mornar dočekuje Partizan.

Prvi čovjek kluba Igor Lukšić pozdravio je igrače uz vjeru da će Mornar ostaviti dobar utisak u debitanskoj sezoni u ABA ligi.

“Mi smo prošle sezone najavili ulazak u ABA ligu i u tome smo uspjeli. Učešćem u regionalnom takmičenju i kvalifikacijama za Fibinu Ligu šampiona mi smo napravili odličan posao. To treba doživjeti kao ozbiljan barski projekat, crnogorski projekat. Vjerujem da ćemo narednih godina biti dio ABA lige, da će momci koji budu nosili dres Mornara opravdati očekivanja svih nas i da će publika u Baru, koji je grad košarke uživati ove sezone”, kazao je predsjednik kluba Igor Lukšić.

Barani su bili aktivni u ljetnjem prelaznom roku, zadržan je kostur tima, a u klub pod Rumijom su stigli Amerikanci Kol Dikerson, Oktavijus Elis i Anatabija Voler, kao i nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Krstić.

Trener Đorđije Pavićević kaže da tu nije kraj kada su pojačanja u pitanju.

“Tražimo još jednog igrača na poziciji pleja. Nećemo žuriti sa tim, nadam se da ćemo naći dobro rješenje, koje će biti iznenađenje za sve ljubitelje košarke”, kazao je Pavićević i nastavio.

“Ovih dana u stručnom štabu će nam se priključiti Mihailo Pavićević. Mi treba da budemo ponosni što ćemo igrati ABA ligu i kvalifikacije za Ligu šampiona. Uradićemo sve da eliminišemo Igokeu, i da u duelu sa turskim Bešiktašem tražimo prolazak u grupnu fazu. To bi bio veliki uspjeh za klub i grad Bar, jer bi Mornar, dobio još sedam jakih utakmica na evropskoj sceni”, kazao je Pavićević.

Mornar će uvodni dio pripreme odraditi u Baru. Potom slijedi turnir na Kopaoniku 21. i 22. avgusta, i Baru 2, 3. i 4. septembra.

Prije početka kvalifikacija za Ligu šampiona, Mornar će boraviti u Francuskoj, dok je za kraj priprema planiran turnir u Beogradu.

Bonus video: