Juniori osvojili titulu u Skoplju

146 pregleda 5 komentar(a)
Muška juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Muška juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 07.08.2016. 21:59h

Dan nakon što je osigurala vizu za A diviziju, muška juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu B divizije u Makedoniji - izabranici Nebojše Bogavca su večeras u Skoplju, u finalnom meču, savladali selekciju Ukrajine 83:72 (16:22, 27:12, 24:20, 16:18).

Crnogorski tim do pobjede u finalu predvodio je Miloš Popović sa 17, Ivan Ćorović je ubacio 16 poena (i imao skokova), a poen manje Ognjen Čarapić, koji je sa 12 skokova upisao dabl-dabl.

U ukrajinskom timu najefikasniji je bio Tirsjakin sa 19 poena.

Juniori su šampionat su završili sa svih osam pobjeda.

Povratak u A diviziju ranije su obezbijedili i mladi košarkaši na Evropskom prvenstvu u Grčkoj.

Uoči Evropskog prvenstva za kadete koje 12. avgusta počinje u Poljskoj, sve mlađe selekcije su u elitnom rangu evropske košarke.

Uz to, Crna Gora je prvi put od obnove državnosti u jednoj godini osvojila dvije zlatne medalje na šampionatima Evrope B divizije.

Čarapić MVP, i Popović u idealnom timu

Plej Ognjen Čarapić je proglašen za najboljeg igrača (MVP) šampionata.

Talentovani Baranin, koji po svemu sudeći neće još dugo biti član Budućnosti, prosječno je bilježio 17 poena, sedam asistencija i 4,6 skokova.

Mjesto u idealnoj petorci EP zaslužio je i Miloš Popović, koji je prosječno po meču upisao 19,4 poena i 8,1 uhvaćenih lopti.

Bonus video: