Seniori ubjedljivi protiv Mađarske

3 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 05.08.2016. 20:53h

Košarkaši Crne Gore savladali su ubjedljivo večeras na Zlatiboru selekciju Mađarske 71:56 (18:9, 22:18, 19:16, 12:13), u prvom kontrolnom meču u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Izabranici Bogdana Tanjevića vodili su tokom čitavog meča i ubjedljivom pobjedom počeli seriju od osam kontrolnih mečeva koji će poslužiti za uigravanje tima uoči početka kvalifikacija i duela protiv Slovačke, koji je na programu 31. avgusta u Podgorici.

Tri igrača imala su dvocifren učinak - Nikola Vučević je bio najefikasniji sa 14 poena, a imao je i 13 skokova, američki plejmejker sa crnogorskim pasošem Derek Nidam na debiju je upisao 11, dok je Vladimir Dašić meč završio sa učinkom od 10 poena.

Nemanja Đurišić je postigao osam, Suad Šehović, Nemanja Radović i Nemanja Vranješ po šest, Nikola Ivanović četiri, dok su Marko Todorović i Vladimir Mihailović upisali po tri.

Novi duel Crne Gore i Mađarske na Zlatiboru zakazan je za nedjelju.

Reprezentacija će na Zlatiboru boraviti do 16. avgusta, a tamo će odigrati i dva kontrolna duela protiv Švajcarske, 10. i 13. avgusta.

Turnir u Skoplju na programu je od 17. do 19. avgusta, a gostovanje selekciji Slovenije je zakazano za 27. avgust, što će biti i posljednja provjera pred početak kvalifikacija.

Bonus video: