Bogavac: Svjesni smo koliki je ulog

0 komentar(a)
Nebojša Bogavac, Foto: FIBA.COM
Nebojša Bogavac, Foto: FIBA.COM
Ažurirano: 04.08.2016. 20:39h

Još dva koraka dijele mušku juniorsku košarkašku reprezentaciju Crne Gore od plasmana u A diviziju.

Prvi je sjutra (21 sat) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 18 godina u Skoplju, a rival je Poljska, koja je zauzela drugo mjesto u svojoj grupi, sa skorom od četiri pobjede i jednog poraza.

Pobjeda protiv Poljaka je imperativ, a u slučaju trijumfa, „crveni" bi onda imali dvije šanse za plasman u A diviziju, pobjedom u polufinalu ili u meču za treće mjesto (tri prvoplasirane selekcije sa šampionata idu u elitni rang)...

"Poljska je dobra ekipa, igraju kvalitetno u odbrani i u napadu, a uz to ih krasi timska igra. Naši igrači su svjesni uloga i motivisani za predstojeći duel, pa vjerujem da rezultat neće izostati, naravno uz maksimalno angažovanje i borbenost koja nas je krasila u dosadašnjih pet mečeva na šampionatu", kazao je selektor Nebojša Bogavac za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

Crnogorski juniori su u grupi imali maksimalan učinak u pet utakmica, jer su savladali Portugal (80:45), Austriju (87:45), Belgiju (71:59), Rumuniju (101:64) i Bjelorusiju (95:56).

"Odigrali smo odlično sve mečeve u preliminarnoj fazi, ostvarili ubjedljive pobjede, a uz to svi igrači imali su značajnu minutažu. Zasada sve protiče onako kako smo i planirali, ali slijedi nokaut faza i duel protiv Poljske u kojem treba potvrditi sve što smo uradili do sad", zaključio je Bogavac.

Bonus video: