Seniori sjutra sparinguju protiv Mađarske

0 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 04.08.2016. 17:11h

Nakon 12 dana priprema, košarkaši Crne Gore će sjutra (19 sati) na Zlatiboru protiv Mađarske odigrati prvi kontrolni meč, u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Za izabranike Bogdana Tanjevića, koji se na Zlatiboru spremaju od 23. jula, duel protiv reprezentacije čiji je selektor Stojan Ivković (bio prvi saradnik prethodnog selektora Crne Gore Luke Pavićevića), i koja se takođe, priprema za kvalifikacije za Eurobasket, prvi je u nizu od osam provjera koje će poslužiti za uigravanje tima koji treba spremno da dočeka premijerni meč kvalifikacija protiv Slovačke (31. avgust).

Naša reprezentacija će na Zlatiboru boraviti do 16. avgusta, a novi duel protiv Mađarske zakazan je za 7. avgust, a "crveni" će na Zlatiboru igrati i protiv Švajcarske, 10. i 13. avgusta.

Nakon toga slijedi turnir u Skoplju, koji na programu od 17. do 19. avgusta, a gostovanje selekciji Slovenije je zakazano za 27. avgust, što će biti i posljednja provjera pred početak kvalifikacija.

Rivali Crne Gore u kvalifikacionoj grupi F su Gruzija, Slovačka i Albanija, a plasman na Eurobasket izboriće pobjednici sedam kvalifikacionih i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Bonus video: