Jokić dominantan protiv najbolje ekipe NBA lige

"Znate on je franšisoidni igrač. Srećni smo samim tim što našu ekipu gradimo oko njega. Nikola uvijek odradi ono što se od njega očekuje", kazao je Majkl Meloun, trener Nagetsa
2257 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2018. 09:22h

Nikola Jokić je još jednom maestralnom partijom predvodio Denver Nagetse do pobjede nad Toronto Reptorsima 95:86.

Srpski centar je nastavio sa dominantim partijama a protiv najbolje ekipe lige postigao je 26 poena imao 9 skokova i 4 asisitencije.

Jokiću je tim iz Kanade očigledno inspiracija, jer je i 3. decembra u Torontu imao 23 poena 15 asistencija i 11 skokova u trijumfu svog tima.

"Znate on je franšisoidni igrač. Srećni smo samim tim što našu ekipu gradimo oko njega. Nikola uvijek odradi ono što se od njega očekuje", kazao je Majkl Meloun, trener Nagetsa.

Reptorsi su u Kolorado došli poprilično "osakaćani" jer zbog povreda nisu mogli da računaju na Kajl Laurija, Paskala Siakama, Jonasa Valančunasa i Freda Van Flita.

Ipak i pored toga tim iz Kanade je bio ravnopravan protivnik, a u jednom trenutku su imali i prednost 70:57.

Tada je krenula serija Nagetsa od 23:2, koja im je omogućila desetu pobjedu u posljednjih 12 mečeva.

Kod Reptorsa najbolji je bio Kavaji Lenard sa 29 poena i 14 skokova.

Prva zvijezda "Tima sa sjevera" je izveo samo četiri bacanja i trener Reptorsa je imao šta da kaže o tom podatku.

"Dakle on i dalje nema zaštitu kod sudija. A riječ je o jendom od najboljih igrača u ligi. I dalje prima na stotina udaraca, al niko ne svira faul. Ovo nije nešto što se samo sada desilo, već čitave sezone ga prati takav kriterijum. I dalje ne razumijem zašto dozvoljavaju ovako grubu igru nad jednim od najboljih igrača lige", kazao je Nik Nurs, trener Toronta.

Denver je ovom pobjedom i dalje najbolji tim Zapada.

Bonus video: