O rivalu Budućnosti: Micić diktira ritam Efesa, Danston i Plajs čuvaju reket

Preporođeni Anadolu Efes je ove sezone ozbiljan kandidat za plasman u Top 8 Evrolige
604 pregleda 0 komentar(a)
Adut Efesa: Vasilije Micić
Adut Efesa: Vasilije Micić
Ažurirano: 18.12.2018. 12:52h

Visoko četvrto mjesto Anadolu Efesa nakon 12 kola Evrolige samo na prvi pogled predstavlja iznenađenje, jer je istanbulski tim na momente zaista igrao spektakularnu košarku.

Potvrđuje to i skor od osam pobjeda i četiri poraza u kojima je tim koji s klupe vodi iskusni Ergin Ataman prosječno bilježio više od 86 poena po utakmici.

Efes je, doduše, vezao dva poraza u posljednja dva kola - gubio je kod kuće od Real Madrida i u Pireju od Olimpikosa - pa je prvi put ove sezone pod pritiskom. Treća izgubljena utakmica u nizu mogla bi da znači i početak krize u Istanbulu...

- Izgubili smo u Pireju nakon fantastične prve četvrtine, ali znamo protiv koga smo i igrali i kako je teško dobiti Olimpijakos u gostima. Ne, nisam zabrinut - rekao je Ataman turskim medijima.

Pod znakom pitanja za večerašnji duel je odlični šuter Rodrig Boboa, koji je preskočio meč u Pireju.

Efes igra u ritmu Vasilija Micića, koji ove sezone igra najbolju košarku u karijeri (bio je i MVP Evrolige novembra), a mnogo toga u spoljnjoj liniji zavisi i od Šejna Larkina, Krunoslava Simona i Džejmsa Andersona.

U reketu je nedodirljiv tandem Džastin Danston-Tibor Plajs, a odličan učinak u prvih 12 kola je imao i Adrijen Moerman, koji je prosječno imao 12 poena po meču uz sedam skokova.

Efes je od ukupno šest mečeva kod kuće slavio u četiri, gubio je od Žalgirisa i Reala, a isti skor od četiri trijumfa i dva poraza ima i u gostima...

Bonus video: