Prva pobjeda B reprezentacije Crne Gore

0 komentar(a)
B košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
B košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 20.07.2016. 18:31h

B košarkaška reprezentacija Crne Gore upisala je prvu pobjedu na međunarodnim turniru u Kini - izabranici Zvezdana Mitrovića su savladali u Šenženu Novi Zeland sa 83:68.

U našem timu četvorica igrača su imala dvocifren poenterski učinak. Najefikasniji je bio Nikola Korać sa 19 poena, Radosav Spasojević je upisao 18, Goran Gajović 17, te Nikola Žižić 12.

Prije pobjede protiv Novog Zelanda, „crveni” su na prvom dijelu turnira, u Kunšanu doživjeli sva tri poraza - od domaćina, A tima Kine (65:49), B tima Francuske (89:68) i B tima Njemačke (72:47).

Crna Gora će naredna dva dana, takođe u Šenženu odigrati još dva meča, prvo sa Kamerunom, a onda i sa Kinom.

Kako je u najavi saopšteno iz Košarkaškog saveza Crne Gore, turnir u Kini je prilika da se selektor Mitrović uvjeri u formu igrača koji su na spisku, a koji bi u narednom periodu mogli da se nađu među kandidatima za A tim.

Mitrović je u Kinu poveo plejmejkere Mašana Vrbicu i Nikolu Koraća, bekove Gorana Gajovića, Milorada Šutulovića, Ivana Jelenića, Srđana Subotića, Miloša Đurišića i Nikolu Žižića, te krila i centre Dušana Perovića, Radosava Spasojevića, Filipa Barovića, Radoja Vujoševića i Miliju Mikovića.

Bonus video: