Bjelica zbog povrede odustao od OI

60 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Bjelica, Foto: Beta-AP
Nemanja Bjelica, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.07.2016. 12:00h

Standardni srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica zbog povrede neće igrati na Olimpijskim igrama u Riju, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije (KSS).

Kako se navodi, poslije detaljnih medicinskih pregleda koji su obavljeni u Minesoti, ustanovljeno je da njegova povreda zahtijeva još najmanje tri nedjelje oporavka i rada po posebnom programu, što znači da se neće oporaviti na vrijeme za nastup u Riju.

Bjelica je u subotu boravio na Kopaoniku gdje se reprezentacija Srbije priprema za OI, obavio je razgovor sa selektorom Aleksndrom Đorđevićem i poželeo sreću saigračima u nastavku priprema.

Bjelica je standardni član reprezentacije Srbije od 2009. godine, nastupao je na četiri evropska i dva svjetska prvenstva, osvojio je srebro na EP u Poljskoj 2009, kao i na SP 2014.

Za seniorski državni tim nastupao je 124 puta i postigao 928 poena.

"Veoma sam vezan za reprezentaciju i mnogo mi je žao što neću biti u timu na Olimpijskim igrama u Riju. Sedam godina sam svako ljeto provodio sa nacionalnim timom i teško je prihvatiti da neću moći da pomognem ekipi na tako velikom takmičenju. Razgovarao sam sa selektorom i složili smo se da ovako veliko takmičenje zahtijeva fizički potpuno spremne igrače, što ja u ovom trenutku nisam. Moram da zaliječim povredu zbog koje mi se neće ostvariti velika želja da nastupim u Riju, ali se nadam da ću ostvariti san na sljedećim Olimpijskim igrama. Svim srcem ću biti uz saigrače u Riju i vjerujem da tamo mogu da naprave dobar rezultat", izjavio je Bjelica.

Srbija će se na Igrama u Riju takmičiti u Grupi A u kojoj su još SAD, Francuska, Kina, Australija i Venecuela.

Na startu, Srbija 6. avgusta igra sa Venecuelom.

U Grupi B su Argentina, Španija, Hrvatska, Litvanija, Brazil i Nigerija.

Plasman u četvrtfinale obezbijediće po četiri najbolja tima.

Bonus video: