Mladi na startu protiv Gruzije

111 pregleda 1 komentar(a)
Mlada košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Mlada košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 14.07.2016. 15:20h

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra (petak) u grčkom Halkidikiju počinje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 20 godina.

Rivali u grupi su još Portugal, Makedonija i Jermenija, a dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman u četvrtfinale.

"Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme u Tivtu, a imali smo i dovoljan broj kontrolnih mečeva koji su poslužili za uigravanje i otklanjanje nedostataka koje smo imali u igri. Šampionat u Grčkoj je veoma jak, jer je sedam reprezentacija prošle godine ispalo iz A divizije. Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Grčka i Poljska samo su neke od reprezentacije koje žele u viši rang, ali to ne mijenja naše ambicije i želju da osvojimo jedno od prva tri mjesta na šampionatu, kazao je selektor Dušan Dubljević.

'Cilj 'crvenih''je jedno od prva tri mjesta, što bi donijelo plasman u elitni rang evropske košarke.

"Vjerujem u ove momke i njihov kvalitet koji će nadam se pokazati na prvenstvu. Sistem takmičenja je drugačiji u odnosu na prošlu godinu, samo dvije ekipe idu u nokaut fazu i važno je da dobijemo sve mečeve u preliminarnoj rundi kako bi dobili relativno lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Protivnici su kvalitetniji, a sistem takmičenja teži nego prošlog ljeta, ali nadam se da možemo da ispunimo cilj", dodao je Dubljević.

Na spisku plejmejkeri Ognjen Čarapić (Budućnost Voli), Miloš Krivokapić (Teodo), bekovi Petar Popović (Mega Leks), Filip Bakić (Turska), Danijel Kalezić (Srbija), krilo Aleksa Ilić (Budućnost Voli), krilni centri Mihailo Radunović (Mornar), Emir Hadžibegović (Mornar), Zdravko Bošković (Ulcinj) i centri Vaslije Baćović (Budućnost Voli), Zoran Nikolić (Prat),) i Vasilije Knežević (Lovćen).

U stručnom štabu selektora Dubljevića su treneri Vladimir Todorović i Velibor Mrvaljević i kondicioni trener Dane Žegarac.

Izabranici Dušana Dubljevića u prvom kolu grupe A od 12.15 sati po našem vremenu, odmjeriće snage protiv selekcije Gruzije.

Bonus video: