Mladost i snaga u reketu: Budućnost dovela Zorana Nikolića

175 pregleda 9 komentar(a)
Zoran Nikolić predstavljanje, Foto: Savo Prelević
Zoran Nikolić predstavljanje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.07.2016. 16:04h

Na ljetnjem košarkaškom tržištu, Budućnost je pazarila deficitarnu robu – igrača na centarskoj poziciji. Višegodišnja želja kluba iz Njegoševog parka je ostvarena i ozvaničena dan prije nacionalnog praznika, kada se sa dresom crnogorskog šampiona prvi put slikao mladi crnogorski reprezentativac Zoran Nikolić.

"Drago mi je što sam dobio priliku da budem član Budućnosti" – kazao je doskorašnji član Huventuda, koji "plavima" donosi visinu (211 cm) i čvrstinu u reketu.

"I ranije je bilo kontakata, ali ne i dogovora. Radujem se uspjesima koji slijede."

Dvadesetogodišnji Nikšićanin je proveo u Španiji pet godina. Od 2014. nosio je dres Huventuda, u kome je u aprilu 2015. debitovao u ACB ligi.

U španskoj ligi prošle sezone je odigrao tri prvenstvena meča za tim koji je završio šampionat na 13. mjestu.

"U početku je bilo dobro, kasnije nešto slabije za mene... Srećom, imao sam vremena da poradim na sebi. Zadovoljan sam kako se sve završilo. Mislim da će mi iskustvo iz španske lige pomoći da se brzo prilagodim."

Trener Budućnosti Vlado Šćepanović poznaje Nikolića još iz perioda kada je nadareni centar nastupao za kadetsku reprezentaciju.

"Veoma nam je interesantan. Prije svega, on je domaći košarkaš i igra na centarskoj poziciji koja je deficitarna, ne samo na ovim prostorima. Procijenili smo da nam treba i da će biti stub onoga što smo najavili – višegodišnjeg projekta koji ima za cilj stvaranje baze domaćih igrača. Pravimo tim koji će biti spoj mladosti i iskustva i vjerujem da smo krenuli kvalitetnim koracima naprijed."

Dobrodošlicu trećem pojačanju Budućnosti u prelaznom roku (prije njega, plavu opremu zadužili Boris Savović i Džej Ar Rejnolds) poželio je i sportski direktor Gavrilo Pajović.

"Uradili smo pravu stvar. Prepoznali smo u Zoranu nešto što nam je potrebno. Nadamo se da će se kroz trogodišnji ugovor u potpunosti afirmisati, donijeti nam veliki broj kvalitetnih partija i pomoći nam u ostvarenju ciljeva."

Nikolić je karijeru počeo u nikšićkoj školi košarke Basket, a igrao je još za Ibon, Anagastum i Đironu.

Bonus video: